Nieuw! Neem een kijkje bij de dubbeltentoonstelling Deventer Boekenstad

Door Simone Groot Lipman 19 november 2018

Handschriften, boeken en drukwerk uit Deventer vonden de afgelopen twaalf eeuwen hun weg naar ontelbare lezers. Deventer is een boekenstad met een enorme geschiedenis. Je kunt al die prachtige verhalen over de Deventer boekhistorie nu zien in dubbeltentoonstelling Deventer Boekenstad in Museum De Waag en Bibliotheek Deventer.

In de Hanzestad is de rijke boektraditie nog steeds aanwezig. Niet alleen door de grootste boekenmarkt van Europa maar ook door de aanwezigheid van grote uitgeverijen en drukkers en talloze antiquariaten. En het leuke is: de eerste honderd betalende bezoekers krijgen een exclusieve kaart met Deventer drukkersmerk cadeau.

Van atlassen tot Donald Duck

Wat kun je verwachten? De tentoonstelling in Museum De Waag voert je langs de vele hoogtepunten uit de boekhistorie. Van de vroegste middeleeuwse handschriften en oude drukken langs de eerste atlassen en almanakken, naar de hoogtijdagen van de grafische industrie in de twintigste eeuw. Oftewel: van de middeleeuwse manuscripten tot en met de Donald Duck van vorige week. In de ‘Schatkamer van Deventer Boekenstad’ in de Bibliotheek zijn de topstukken uit de geschiedenis van de Athenaeumbibliotheek te zien. 

Naast een tentoonstelling komt er ook het boek Deventer Boekenstad uit, een rijk geïllustreerde uitgave over twaalf eeuwen boekcultuur aan de IJssel. Vanaf zondag 18 november 2018 is de tentoonstelling open voor het publiek en t/m 3 maart 2019 te bezoeken in Museum De Waag en Bibliotheek Deventer.

Museum De Waag musea

Vandaag gesloten

Brink 56, Deventer

Bekijk meer:musea

De Bibliotheek Deventer bibliotheken

Nu gesloten09:00 - 20:00

Stromarkt 18, Deventer

Bekijk meer:bibliotheken

adv.