Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x naar het strand in de buurt van Deventer

Door Sanne Albers 10 augustus 2020

Strand is misschien een groot woord en zeeën zijn hier natuurlijk al helemaal nergens te bekennen, maar wist je dat je helemaal geen anderhalf uur hoeft te rijden om met je voeten in het zand te eindigen? Op deze plekken plof je vanaf Deventer binnen 45 minuten (met de auto) neer op een strand. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Stadsstrand (5 minuten)

Meadow
Foto| Facebook Meadow

We hoeven de Deventer niet uit voor een stukje strand, want we hebben natuurlijk ons eigen stadsstrand; Meadow. Dus badlaken onder je snelbinders, slippers aan en een picknickmand aan je stuur binnen vijf minuten op het strand. De zee moet je er maar even bij denken, maar een blik op de IJssel is ook net zo fijn. Let op: zwemmen in rivieren is erg gevaarlijk vanwege de scheepvaart en de stroming van het water. Zwemmen in de vaargeul is dan ook verboden. Ga alleen zwemmen op de officiële zwemplekken, raadt de gemeente aan. Deze vind je op www.zwemwater.nl. Pootje baden (dus tot je knieën in het water) kan wel!

Bussloo (18 minuten)

strand-bussloo
Foto | Google Maps

Er zullen weinig Deventer kinderen zijn die nog niet op de fiets naar Bussloo zijn geweest. Met de auto ligt Bussloo op zo’n 15 minuten rijden vanaf Deventer (fiets zo’n 40 minuten). Aan het meer liggen verschillende stranden, waaronder het kinderstrand en het naturistenstrand. Of zoek een schaduwplek onder de boom op één van de ligweides.

Elk strand op Bussloo heeft een toiletgebouw en op de meeste plekken is een kiosk. Je kunt er onder andere golfen, duiken, barbecueën, vissen en paardrijden. Plan hier je route of kijk op de plattegrond welke voorzieningen waar zijn.

Emst (30 minuten)

strand-emst
Foto | Google Maps

Minder bekend, maar niet minder geliefd, is het strand bij Emst: Kievitsveld. Je vindt er een zandstrand, een ligweide, speeltoestellen voor kinderen en een kiosk met eten, drinken en toiletten. En binnen een half uur ben je er.

Een andere belangrijke reden waarom het op mooie dagen druk is op Kievitsbeld is Burnside Cablepark. Hier kun je namelijk waterskiën en wakeboarden. Nog nooit gedaan? Introductielessen behoren tot de mogelijkheden. Lees hier hoe je op Kievitsbeld komt.

Heerderstrand (35 minuten)

heerderstrand
Foto: Leisurelands

In de Veluwse bossen ligt het prachtige recreatiegebied Heerderstrand. Via de A50 ben je binnen 35 minuten met de auto op strand, je kunt natuurlijk ook voor kiezen om binnendoor met het pontje bij Olst over te gaan. Het Heerderstrand bevat zandstranden, ligweiden, speeltoestellen en een kiosk. Zin in iets actiefs? Je kunt hier ook een potje Pitch & Putt Golf spelen. Lees hier hoe je op het Heerderstrand komt.

Wijthmenerplas (35 minuten)

strand-wijthmenerplas
Foto: Google Streetview

Voor je gevoel wat ver weg: maar via de dijk lig je binnen 35 minuten op het strand in Wijthmenerplas, gelegen in het stadsdeel Marslanden. Op een klein gedeelte aan oostzijde van de plas (circa 0,5 hectare) is naaktrecreatie toegestaan. Waarom het op mooie dagen verder druk is op Wijthmenerplas is Lakeside Cablepark. Hier kun je namelijk waterskiën en wakeboarden.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.