Te leuk! Mini-concerten in 60 Deventer huiskamers tijdens Muziek bij de Buren

Door Simone Groot Lipman 5 december 2018

Naar een optreden van een singer-songwriter of zelfs een concert van een hele band in de huiskamer van iemand die je helemaal niet kent. Dat is best bijzonder toch? Normaal gesproken wel, maar niet tijdens Muziek bij de Buren. Zondag 9 december kun je in 60 Deventer huiskamers naar een optreden toe. Opzij met die bank en luisteren maar!

Muziek bij de Buren is hét huiskamerfestival van Nederland.  Het festival is in 2013 begonnen als een Arnhems initiatief en nu al zijn er 15 steden die zich van hun meest muzikale en gastvrijkant laten zien. Ook heel wat Deventenaren openen zondag gastvrij hun deuren. Samen met je buren, vrienden of stadgenoten die je misschien nog niet kent, luisteren naar optredens van muzikanten uit eigen stad, hoe leuk is dat! De artiesten geven in elke huiskamer drie mini-concerten van 30 minuten.

Door de hele stad

Waar je de deelnemers in Deventer vindt? Nou, verspreid door de hele stad; van de Vijfhoek tot de Worp stellen Deventenaren hun huiskamer open. De Deventer artiesten geven in totaal 180 optredens; als solist of in groepsverband, pop, jazz, elektronisch, rock, klassiek, singer-songwriter. Noem een muziekgenre en grote kans dat je een optreden van jouw favoriete muzieksoort vindt. 

Bepaal zelf je route

Het festival wordt om 12.00 uur geopend in het Burgerweescafé (Bagijnenstraat 9) met muziek van Stef Tijhaar en daarna kun je tussen 13.00 en 17.30 uur op pad naar huiskameroptredens. Deze zijn op loop- of fietsafstand, waardoor je zelf je favoriete route samenstelt.

Mocht je twijfelen of je wel aan het juiste adres bent: je herkent de deelnemende huiskamers aan de rood-witte raamborden. Zie je een raamposter met de tekst ‘Helaas we zijn begonnen’, dan moet je wachten tot het volgende mini-concert begint. De toegang is overal gratis.

Slotfeest

Muziek bij de Buren wordt in iedere stad afgesloten met een eindfeest. In Deventer is er vanaf 18.00 uur een feestelijke afsluitende avond in De Hip. Iedereen mag daar naartoe. Er zijn optredens Mannen van Lood en Full Circle.

Nog even in het kort het programma op 9 december:

12.00 uur: officiële aftrap in het Burgerweescafé met Stef Tijhaar. 
13.00-17.30 uur: op pad naar buren en concerten door de hele stad
18.00 – 22.00 uur: eindfeest in De Hip met livemuziek van Mannen van Lood en Full Circle. 

Meer weten? Bekijk dan de website of Facebookpagina

adv.