Lekker naar buiten: 7 x mooie wandelroutes in Deventer

Zin in een stevige wandeling? Je kunt natuurlijk door de stad struinen of langs de IJssel banjeren. Voor een mooie wandeling in de natuur hoef je heus niet meteen naar de Veluwe! We verzamelden leuke routes in Deventer. Wandelschoenen aan en gaan! 

Groene Wissel route

nieuw-rande-gaia
Foto: Facebook Hotel Gaia

Je loopt langs de randen van de stad via de Stobbenwaarden naar en door het Randerbos. Maak een pitstop in Diepenveen en scoor een coffee to go bij Hotel Gaia. Dit alles bij elkaar is zo’n 15 kilometer. Check hier de route en lees meer.

Stadswandeling

Nico
Foto: indebuurt Deventer

Je kunt natuurlijk ook lekker in de stad blijven en iets meer opsteken over de rijke historie van Deventer. Deze stadswandeling voert je langs een aantal van de historische pleinen, steegjes en bijzondere gebouwen.

Landelijke route

wandelroute-salland
Foto: ANWB

Speciaal voor de mensen uit Colmschate een toffe route! Deze afwisselende route voert je door het bos, dan weer langs weiland, met hier en daar een landhuis of een rietgedekte monumentale boerderij. Het is landelijkheid troef. Trek hier alvast je zondag vooruit, want dit is een beste wandelroute van maar liefst 20 kilometer. Tussendoor kun je even bijkomen bij onder andere Pa & Ma. Met de bus kun je vanaf bushalte ’t Dijkhuis weer terug. Check hier de route.

 

Diepenveen

korte-wandelroute-deventer
Foto | WayPoint

Deze route van 9 kilometer start in het dorp Diepenveen bij Hof van Salland. Bij de Kieftenweg loop je de bossen in. Hier loop je langs de golfbanen en begraafplaats terug het dorp in.

Colmschate

korte-wandelroute-deventer
Foto | Wij Deventer

In de omgeving van Colmschate zijn een vijftal wandelingen uitgezet. Het gaat om wandelingen van 3,2 / 7,7 / 8,5 / 10 en 11 km en ze starten allemaal bij de Ulebelt. De paarse wandelroute van 7,7 leidt je langs landgoed De Bannink. Via zandpaden loop je langs een landhuis, boerderijen en het spoor. Bekijk hier de rest van de routes.

Het Lebuinuspad

korte-wandelroute-deventer
Foto | Lebuinuspad.nl

Voor de echte wandelliefhebbers, is er een ‘uitschieter’ in de lijst. Trek je zondagmiddag uit voor deze prachtige route van 15km. Het Lebuinuspad; de naamgever van het pad Lebuinus was een monnik die uit Engeland via Wilp de IJssel bij het latere Deventer overstak. Die oorspronkelijke route van Lebuinus heeft de Stichting ‘In het voetspoor van Lebuinus’ geïnspireerd om een wandelroute te ontwikkelen tussen Twello, Wilp en Deventer.

Oxe

korte-wandelroute-deventer
Foto | WayPoint

Rijd of fiets ten zuidoosten van de stad richting Oxe. Hier vind je een mooie landelijke wandeling van bijna 8 kilometer door landgoedbos en boerenland. De route gaat over zandwegen, beekoevers, bospaadjes en rustige verharde weggetjes. Ondanks de A1 vlakbij, is het hier heerlijk rustig wandelen. Het landgoed aan de Dortherbeek bied een afwisselend bos in Engelse stijl, doorspekt met kleine akkers.

 

Ook interessant op indebuurt:

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Dit zijn ze: de mooiste trouwlocaties in Deventer volgens jullie”

Dit zijn ze: de mooiste trouwlocaties in Deventer volgens jullie

trouwlocatie-ijsselhotel
Ga naar “Dat ruimt lekker op: hier in Deventer lever je oude elektrische apparaten in”

Dat ruimt lekker op: hier in Deventer lever je oude elektrische apparaten in

Aangeboden door Wecycle

Ga naar “Sfeertje hoor! Dit gebeurt er tijdens de schaatsnacht in de Scheg”

Sfeertje hoor! Dit gebeurt er tijdens de schaatsnacht in de Scheg

De Scheg

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lange hoodie** € 14,99”

Lange hoodie** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

 • Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Olympia
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd”

Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd

 • De Bibliotheek Deventer
 • T/m 1 feb

Topper