Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tip: beklim de toren van de Lebuïnuskerk

Aangeboden door Grote of Lebuinuskerk 1 juli 2019

Dit moet elke Deventernaar een keer doen: De toren van de Lebuïnuskerk beklimmen. Je moet flink wat traptreden op, maar dan heb je ook wat. Het uitzicht over de stad is echt onbeschrijfelijk mooi!

Oke, je moet er wat voor over hebben: 220 treden beklimmen van het 420 jaar oude trappenhuis. Maar dan geniet je ook boven van het prachtige uitzicht over de stad en de rivier. Dit jaar is de kerk ook open op de zondag met Deventer op Stelten en tijdens de grootste boekenmarkt van Deventer op zondag 4 augustus.

Lekker koel

En heb je het van al dat klimmen een beetje te warm gekregen? Kijk dan nog even rond tijdens een expositie in de kerk, want daar is het lekker koel. In de koele Lebuïnuskerk zelf staan in de zomervakantie diverse tentoonstellingen geprogrammeerd. Zo presenteren de leden van de Deventer Amateur Kunstenaars hun keramiek en schilderijen en ook de fotografen van de Deventer Foto kring presenteren hun mooiste foto’s. Ook gaaf: in augustus doet de Lebuïnuskerk samen met de andere binnenstadskerken van Deventer mee aan een troostzakdoeken expositie!

Orgel

Ook het mooi gerestaureerde Höltgrave orgel is tijdens de zomerperiode te beluisteren. Op zaterdag 27 juli om 15.00 uur kun je luisteren naar een orgelconcert gepland en op zondag tijdens de Boekenmarkt speelt Jan Klein Bussink twee inloopconcerten tijdens de boekenmanifestatie in de Lebuïnuskerk.

Wanneer?

Vanaf 8 juli tot en met 31 augustus is het ‘icoon van Deventer’ van maandag tot en met zaterdag te beklimmen van 13.00-16.00 uur.

Kaartjes

Kaartjes zijn te verkrijgen bij het winkeltje in de kerk: 2.50 volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar betalen 1 euro.


Meer over Grote of Lebuinuskerk ontdekken?

Grote of Lebuinuskerk bezienswaardigheden

Geopend11:00 - 16:00

Grote Kerkhof 38, Deventer

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Lees ook:

Deventer op Stelten 2019

Deventer op Stelten 2019: dit moet je weten

De 23e editie van 'Deventer op Stelten' is deze zomer weer te bewonderen in onze stad. De binnenstad...

adv.