Koningsdag in Deventer 2019: dit is er te doen

Door Sophie Wassink 15 april 2019

Haal je oranje feestkleding maar uit de kast, want voor je het weet sta je weer te feesten in Deventer tijdens Koningsdag 2019. Of misschien doe je het wat rustiger aan dit jaar. Hoe dan ook: er is op zaterdag 27 april voor iedereen wat te beleven in onze mooie stad. Dit is er allemaal te doen in Deventer tijdens Koningsdag.

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Feesten tijdens Koningsnacht

piknik-sfeer
Foto: Facebook PIKNIK

De nacht voor Koningsdag 2019 is er al van alles te beleven in Deventer. Je kunt feesten op de Brink, op het Haventerrein of in de kroegen.  Hier lees je meer over de leukste feestjes tijdens Koningsnacht:

piknik-sfeer

Koningsnacht 2019: Alle feestjes in Deventer op een rij

Wat je tijdens Koningsnacht in Deventer gaat doen? Proosten op de koning, natuurlijk! Er wordt van a...

Kindervrijmarkt

koningsdag-2018

Geen Koningsdag zonder kleedjes en rommeltjes. Ook in Deventer vindt de jaarlijkse Kindervrijmarkt (let op: deelname  t/m 12 jaar) plaats. En wel op de volgende locaties: Keizerstraat, Brink, Zandpoort. De markt is er van 8:00 tot 15:00 uur. Een plekje scoren is mogelijk vanaf 6.00 uur. Vroeg uit de veren dus!

Hoewatwaar: Deventer binnenstad, van 08.00 tot 15.00 uur. 

Deventer Koningsfestival

koningsdag 2018

Dit jaar wordt het Deventer Koningsfestival op het Havenkwartier groter dan ooit. Op het Havenplein komt een grote overdekte tent te staan, Piknik pakt uit en ook bij Fooddock is (naast lekker eten) muziek. Alles is gratis toegankelijk. Het tweedaagse festival begint al op Koningsnacht, met een uitgebreid dance programma.

Koningsdag wordt traditioneel afgetrapt met activiteiten voor de kids. Er zijn springkussens, schminck, spelletjes en muziek. ’s Middags treedt de populaire coverband the Euros op, Jody Bernal komt langs (Que si, Que no!) en de avond wordt afgesloten met een eerbetoon aan André Hazes door een volledige bigband: Een Avond Met H6!

Hoewatwaar: zaterdag 27 april, van 12.00 tot 00.00 uur, in het Havenkwartier. Entree is gratis!

Des Konings Festival in de Burgertuin

koningsdag 2018

Des Konings Festival, een jaarlijkse traditie, in de tuin van het Burgerweeshuis, wordt er weer eentje om U tegen te zeggen. Met rock, blues, roots, country en veel gezelligheid. Op het programma staan The Sadies, EUT, Susto, Boogie Beasts, Boogie Monster, d.j. Doorninck & Tin Wish Tin.

Hoewatwaar: zaterdag 27 april, van 14.00 tot 21.00 uur in de tuin van het Burgerweeshuis. Toegang is gratis.

Koningsdag op het Deventer Stadsstrand

Stadsstrand Deventer
Foto | indebuurt Deventer

Sinds een paar weken hebben we er in Deventer een nieuwe hotspot bij. Het Deventer Stadsstrand aan ‘de overkant’ van de IJssel viert ook de verjaardag van Willem. Verwacht geen groot spektakel. Ze zijn open, er is bier en er zijn dj’s die vinyl plaatjes aan elkaar draaien.

Hoewatwaar: Zaterdag 27 april, van 09.30 tot 21.00 uur, aan de Bolwerksweg 11.

Markt Lamme van Dieseplein

koningsdag 2018

Ook dit jaar wordt er op Koningsdag een gezellige markt georganiseerd op het Lamme van Dieseplein en in de Pontsteeg. Een goed alternatief voor als het Havenkwartier je net iets te druk is. Er staan kraampjes, er is iets te snacken en er is vermaak voor de kids! Zo is er een heuse sprookjesprinses, kan er door jong en oud mee-geschilderd worden aan een levensgroot schilderij en zal Jonneke Siebrand de sfeer nog feestelijke maken met haar optreden als Sjaan Jordaan. Er zal weer veel moois worden aangeboden zoals: boeken, meubels, delicatessen, brocante en kunst. En zijn er lekkere hapjes door o.a. Piet’s Poffertjes, De Juf van Bas Bakt en King’s sate.

Hoewatwaar: zaterdag 27 april, van 10.00 tot 17.00 uur bij Lamme van Dieseplein en Pontsteeg.

Oranjefeest in Worpplantsoen

koningsdag 2018

Muziekkoepel Nering Bögel organiseert een internationaal muziekfestijn in het Worpplantsoen. Met: Bandera Latina (swingende Italiaanse en Spaanse muziek), ToeDus on Tour 1, Flower tot the People (acoustic world fusion), Fools of Funk (flitsende funk en swingende soul).

Hoewatwaar: Worpplantsoen van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis!

Pop Up X Davo Koningsdag

pop up davo
Foto: Rick de Visser

Traditiegetrouw, voor de derde keer op rij, viert Pop Up X de verjaardag van de Koning bij DAVO. R&B & Hip Hop hits en de aller, aller, allerleukste guilty pleasures uit de jaren 70 en 80 worden in rap tempo aan elkaar gedraaid. Het is ieder jaar volle bak dus kom op tijd en proost op onze Willem!

Hoewatwaar: zaterdag 27 april, van 19.00 tot 23.30 uur, bij DAVO. Entree is gratis.

Feestje bij De Heks

koningsdag-anp
Foto | ANP

De voorgaande edities waren een succes, dus ook dit jaar organiseert Bierencafé De Heksweer een avond voor onze koning (en voor het bier natuurlijk). De hele avond zal worden gevuld met muziek van DJ Mees, die buiten op het podium zal staan. Hij zal je laten springen, op tafels dansen, misschien wel een polonaise laten lopen en zeker te weten meezingen.

Hoewatwaar: zaterdag 27 april, van 20.00 tot 00.00 uur, bij De Heks. Entree is gratis.

Iets gemist?

Een feestje vergeten? Trek vooral aan onze mouw (niet letterlijk graag), dan vullen wij deze lijst aan!

koningsdag 2018

Yes! Koningsdag 2019 valt op een zaterdag en dit is er te doen in Deventer

Koningsdag 2019 staat al weer bijna voor de deur. Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te be...
Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.