Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag en tal van andere evenementen die nu niet doorgaan in Deventer

Door Ilse Zoutewelle 23 maart 2020

Alle evenementen en samenkomsten in Deventer worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt in Nederland. Dit betekent dat er heel veel evenementen in Deventer niet doorgaan. Welke het zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Paasvuren en Paaskermis

Paaskermis

Al eerder werd bekend dat de paaskermis van 10 tot en met 19 april afgelast is vanwege de coronamaatregelen. Met de aangescherpte regels kunnen ook de paasvuren in de omgeving geen doorgang vinden.

Koningsdag

Met een verbod op evenementen en samenkomsten tot 1 juni kunnen ook vieringen van de koningsdag en -nacht niet plaatsvinden in Deventer.

koningsdag 2018

Bevrijdingsdag

Veel Deventenaren reizen af naar Zwolle voor het Bevrijdingsfestival Overijssel. Ook in onze eigen stad worden jaarlijks bevrijdingsfeestjes gevierd. De organisatie sprak al over onzekerheid over de doorgang van het festival, de voorbereidingswerkzaamheden stonden on hold. Met de nieuwe regels gaat er een streep door het festival.

bevrijdingsfestival zwolle
Foto: ANP

Wandelvierdaagse

wandelvierdaagse-anp
Foto | ANP

Dit jaar stond de 76e Deventer Avond4daagse gepland op 11 tot en met 14 mei. Door de nieuwe maatregelen kunnen de 6 of 11 kilometer niet op de genoemde data gelopen worden. De organisatie geeft te kennen dat de Wandelvierdaagse Deventer is uitgesteld naar 21 tot en met 25 april 2021.

Jubileumfeest NS station Deventer

In de week van 25 april zou het groot feest zijn in Deventer, dit om het 100-jarig bestaan van het NS station in onze stad te vieren. Ook dit feest is afgelast.

Foto|indebuurt

Tip ons

Foto|Pexels

Missen we nog een evenement in dit overzicht? Laat het ons weten.

 

Het coronavirus en Deventer: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus treft ook Nederland hard. Scholen, horeca, kinderopvang en sportclubs in het hele la...
lege winkelstraten in Deventer

Dit is vanaf nu verboden in Deventer

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Nieuws

adv.