Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Klassiek maar modern: Orkest van het Oosten brengt CLASSSH naar de Lebuinuskerk

Aangeboden door Orkest van het Oosten 6 maart 2019

Na de succesvolle eerste editie in april vorig jaar brengt Orkest van het Oosten opnieuw CLASSSH naar Deventer. Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert, op een te gekke locatie: namelijk de Lebuinuskerk. Een frisse klassieke concertbeleving die je niet wilt missen. 

Met op het programma: de Vierde Symfonie van Brahms. In Deventer is VONDST inhoudelijk creatief partner. ”De CLASSSH zit wat ons betreft in de balans tussen muziek, ruimte en beleving. Binnen ons programma zoeken we hier constant naar, klassiekers in het decor van de enorme Lebuinuskerk”, aldus Dennis Platvoet van Vondst. ”Het is een indrukwekkend stuk klassiek waar je fysiek onderdeel wordt van de ruimte en klanken.”

Orkest van het Oosten
Foto | Orkest van het Oosten

Onverwachts

Voor dj Bas Amro zit de CLASSSH absoluut in het onverwachte: ”De beleving van klassieke muziek zonder regels zorgt voor een ontzettend leuke en spontane avond. Het is een unieke samenstelling van kenners en nieuwsgierigen, hierdoor ontstaat een hele bijzondere sfeer. Ik hoop dat de mensen uiteindelijk in euforie huiswaarts kunnen laten gaan.” Directeur van het Orkest van het Oosten, Kees Meijer sluit daar bij aan. ”Wij zijn op zoek gegaan naar een nieuwe concertbeleving: symfonische muziek in de setting van een popconcert. De overweldigende impact van een goed symfonisch concert, dat gunnen wij iedereen.”

Orkest van het Oosten
Foto | Orkest van het Oosten

Klassiek in ander jasje

CLASSSH gooit alle gebruiken van een klassiek concert overboord, behalve de inhoud. Dus haal je drankje aan de bar en luister naar de Vierde Symfonie van dé muzikale baas Brahms. VJ Sjan Top van Tweelicht levert strakke visuals en host Dennis Platvoet van Vondst zorgt voor de muzikale omlijsting met lekkere elektrotunes. Samen bezorgen zij jou een onvergetelijke avond met symfonische muziek in de meest pure vorm: zonder etiquetteregels, mét adventure seats en – letterlijk – aaibare musici. Klassieke muziek volgens de gewoontes van een popconcert.

Hoewatwaar: Zaterdag 9 maart om 21.00 uur in de Lebuinuskerk. Kaarten voor CLASSSH zijn te koop voor 15 euro exclusief servicekosten, en zijn te koop via de verschillende theaters en poppodia. Kun je niet? Geen nood, een week later op vrijdag 15 maart is CLASSSH te vinden in Theater de Spiegel in Zwolle. Meer informatie over de tour en het programma is te vinden op de website.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Orkest van het Oosten. Meer over Orkest van het Oosten ontdekken?

Orkest van het Oosten entertainment

Van Essengaarde 10, Enschede

Bekijk meer:entertainment

adv.