Kerstvakantie Deventer 2018: dit kun je allemaal doen

Door Simone Groot Lipman 19 december 2018

De kerstvakantie – die plaatsvindt van 22 dec 2018 t/m 6 jan 2019 –  staat weer voor de deur en er is genoeg te doen in Deventer! Van fakkelschaatsen tot een lichtjesroute door de binnenstad, in Deventer hoef je je niet te vervelen. Wij hebben de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Eindeloos films kijken in je pyjama

pyjama

Bij Filmhuis de Keizer kun jij met je kids tijdens de kerstvakantie naar een van de volgende kinderfilms:  Buurman & Buurman Winterpret, De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen , Rita en Krokodil 3 (vanaf 2 jaar), Superjuffie (vanaf 6 jaar) en de natuurfilm Wad, Overleven op de Grens van Water en Land

Op donderdag 3 januari kun je tussen 13.00 en 14.00 uur meedoen met de workshop Wandelen in je Eigen Tekening van de Toonwerkplaats. En op vrijdag 28 december en donderdag 3 januari organiseren ze weer samen met De Noorman een heerlijk Pyjama-onbijt voorafgaand aan Buurman & Buurman. Het ontbijt is vanaf 9.00 uur en de film begint om 09.45 uur. Verder kan er voor aanvang en in de pauze van alle films geknutseld en gekleurd worden. Zondag 31 december sluit men het jaar feestelijk af met het Oliebollenfeest. Voor aanvang van de films, vanaf 9.45 uur, kan je lekkere oliebollen versieren en opeten en we serveren heerlijke kinderchampagne.


Meer over Filmhuis De Keizer ontdekken?

Filmhuis De Keizer bioscopen

Nu gesloten11:00 - 22:30

Keizerstraat 78, Deventer

Bekijk meer:bioscopen

Interactieve kerststal

kerststal-broederenkerk
Foto: Heilige Lebuinus Parochie

In de Broederenkerk in Deventer is de kerststal weer te bezichtigen. Over een oppervlakte van ruim 400 vierkante meter (de halve kerk is daarvoor gereserveerd) loop je letterlijk door het verhaal. Heel veel onderdelen zijn interactief. Leuk voor de kids, zo kunnen ze zelf van alles in beweging zetten door het indrukken van een knop. Zo verschijnt o.a. de engel Gabriel aan Maria, maken dieren geluid of begint het kampvuur bij het herdersveld te branden. Zo maken kinderen spelenderwijs kennis met het kerstverhaal.

Hoewatwaar: tot en met 6 januari, dagelijks van 11.00 uur tot 16.00 uur. Op eerste en tweede kerstdag van 13.30 tot 16.00 uur. Nieuwjaarsdag gesloten


Meer over Broederenkerk ontdekken?

Broederenkerk kerken

Broederenstraat 18, Deventer

Bekijk meer:kerken

Lichtjesroute

lichtobject-kerstbal
Foto | indebuurt Deventer

Het kan je niet ontgaan zijn: de kerstverlichting in de binnenstad. Lampjes in de bomen, boven de winkelstraten, maar bovenal acht eyecatchers die op verschillende plekken in de stad staan. Om er zeker van te zijn dat je geen enkele kerstdecoratie mist, hebben we de route voor je uitgestippeld:

lichtobject-kerstbal

Lichtjesroute: hier vind je de acht lichtobjecten in Deventer

Het kan je niet zijn ontgaan: we hebben nieuwe feestverlichting. Een enorm lichtspektakel in de binn...

Top 2000 café

top2000-anp
Foto | ANP

Wat zijn de feestdagen zonder Top 2000 Café? Op de radio terwijl je naar je familie rijdt, thuis wanneer je na de kerstdagen alle rommel opruimt of in het café met een biertje erbij. Tussen kerst en oud en nieuw is café De Hip omgetoverd tot Top 2000 Café met elke dag een bandje.

Hoewatwaar: Het Top 2000 café in Deventer is van 26 december tot en met 31 december geopend.


Meer over De Hip ontdekken?

De Hip cafés

Vandaag gesloten

Brink 21, Deventer

Bekijk meer:cafés

IJsbaan op de Brink

schaatsen-ijsbaan-kerst-anp
Foto | ANP

Er is weer een schaatsbaan op de Brink in Bathmen. Helaas niet de hele kerstvakantie, omdat de ijsbaan weer weg moet zijn voor oud & nieuw. De kids kunnen rustig rondjes rijden t/m vrijdag 28 december. De ijsbaan heeft een grootte van ruim 100 m², is er speciaal voor de kinderen en de entree is gratis. En als je geen schaatsen hebt, ze zijn ook te huur.

schaatsbaan-brink-bathmen

Schaatsen uit het vet? Schaatsbaan in Bathmen ligt er weer

Het is december en dat betekent: lekker schaatsen! Dus haal je schaatsen maar uit het vet, want vana...

Voorstelling Bumba

voorstelling bumba

In Deventer Schouwburg kun je de voorstelling van Bumba en het Magische Wonderboek zien in de kerstvakantie. Ze spelen twee keer op vrijdag 28 december om 13.30 en 16.00 uur. Doordat het licht- en geluidsniveau wordt aangepast is deze geschikt voor de allerkleinsten (1+). Na de voorstelling bouwen Lies en Lars een feestje en mogen kinderen met Bumba op de foto! Kaartje kost 18 euro.


Meer over Deventer Schouwburg ontdekken?

Deventer Schouwburg theaters

Nu gesloten08:30 - 17:30

Leeuwenbrug 2, Deventer

Bekijk meer:theaters

MidWinterWeken bij de Scheg

fakkelschaatsen
Foto: De Scheg

Op vrijdag 22 december kun je fakkelschaatsen. De lichten van De Scheg zijn gedimd, prachtige fakkels verlichten de volledige ijsbaan tot een romantisch decor. De vuurkorven en verlichte kerstbomen maken het gevoel compleet. Ook fijn: je krijgt tijdens het fakkelschaatsen glühwein, warme chocolademelk en iets hartigs om even op te warmen. Spelen en klimmen tot je dol wordt, dat kan vier dagen lang tijdens het Springfeest in sporthal De Scheg. Op 28 december en 2 t/m 4 januari kun je salto’s maken op één van de springkussens of je balans testen op de klimtoestellen.

Én op 29 en 30 december ontvang je bij aankoop van elke warme drank een overheerlijke oliebol gratis op de ijsbaan!

Hoewatwaar: Fakkelschaatsen is van 20.00 tot 22.15 uur. € 7,25 volwassene / € 5,80 kind t/m 12 jaar. Het Springfeest is op 28 december en 2 t/m 4 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Kinderen t/m 16 jaar betalen € 3,50 entree, voor ouders/begeleiders is de toegang gratis.


Meer over De Scheg ontdekken?

De Scheg sportcentra

Op aanvraag

Piet van Donkplein 1, Deventer

Bekijk meer:sportcentra
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.