Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weet je het nog? Uren in de rij op de Brink

Aangeboden door El Popo 9 oktober 2019

Uren lang stonden we in de rij op de Brink, of het nu regende of stormde. Alles om de felbegeerde Jubileumkaarten van El Popo te bemachtigen. Dat is voorbij! Tegenwoordig bestel je ze, voor het tweede jaar op rij, heerlijk thuis vanaf de bank. 

Een hele lange polonaise

In het begin was dat wel anders en verkocht El Popo de kortingsbonnen aan tafel. De daaropvolgende jaren, groeide en groeide de rij voor de kaartverkoop. Steeds vroeger kwamen de mensen hun bed uit. Regende het? Dan deelde El Popo paraplu’s uit. Maar ook drankjes, hapjes en muziek hoorden bij het wachten. Eigenlijk net een festival, met een hele lange polonaise.

Net als je denkt dat het niet gekker kan

Haico van El Popo vertelt: ”Het is een beetje uit de hand gelopen. Onder de vaste gasten werd het een wedstrijdje wie er als 1e was. Dus dacht een van de gasten, ik pak mijn bus ga voor de deur slapen. Daar stond ie dan ’s ochtends met z’n campingstelletje een ontbijtje te maken.”

Rij op de brink El Popo Jubileumkaarten
Foto | El Popo

Een mooi gezicht natuurlijk, en leuk voor de vaste gasten. Maar El Popo merkte dat nieuwe gasten het maar raar vonden. Haico: ”Leg maar eens uit dat mensen om acht uur ’s ochtends voor de deur moeten gaan staan als ze een Jubileumkaart willen. Daarnaast was het vervelend voor mensen die slecht ter been zijn of net op dat moment op vakantie. Die hadden gewoon pech.”

Meedoen vanaf de bank

Daar moest verandering inkomen. ”De kortingskaarten zijn voor iedereen, we willen alle mensen een eerlijke kans geven”, aldus Haico. Daarom verkoopt El Popo de kaarten sinds 2018 online. Je moet er natuurlijk nog steeds snel bij zijn, maar uren in de rij, dat is gelukkig voorbij. Meedoen kan hier, op de aparte webshop. De grote rode klok telt af tot zondagmiddag 13 oktober twee uur precies, want dan gaat de verkoop van start.

Voor de Deventenaren die het nog niet kennen, hier een korte uitleg van de Jubileumkaart. Er zitten 16 coupons in en iedere coupon geeft je recht op het tweede hoofdgerecht gratis. Dat scheelt natuurlijk een hoop centen! 500 kaarten zijn er in totaal en reserveren of apart houden is niet mogelijk. Dus pak er zondagmiddag 13 oktober een lekker drankje bij, zet zelf het muziekje op en dan is het: zit je klaar? Aftellen maar!

Lange rij Brink El Popo Jubileumkaarten
Foto | Rudi Hofman

Deze bijdrage wordt je aangeboden door El Popo. Meer over El Popo ontdekken?

El Popo mexicaanse restaurants

Gesloten11:00 - 22:00

Brink 13, Deventer

Bekijk meer:mexicaanse restaurants

Lees ook:

TO DO: Vintage shopppen en bier proeven in de Lebuïnuskerk

Voor zowel bokbiertjes drinken, vintage shoppen, als een uitje met kids zit je de aankomende maand g...
Maarten El Popo nu en vroeger

Maarten van El Popo: ‘Ik bereid al bijna 20 jaar de lekkerste Mexicaanse gerechten’

Toen El Popo net geopend was, stond chefkok Maarten van Egmond (38) al in de keuken van het Mexicaan...
Toegankelijkheid

Zo toegankelijk is Deventer voor de scootmobiel: ‘Het ligt ook aan je eigen instelling’

Het is de Week van de Toegankelijkheid. Waar kun je in Deventer het best terecht wanneer je in een s...

adv.