Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jolien vond de liefde tijdens de pubquiz van Persee: ‘Ik keek omhoog en zag een hele leuke jongen’

Aangeboden door Café Persee 31 juli 2020

Meer dan tien jaar geleden begon Hans Huberts met de pubquiz in zijn speciaalbier café op de Brink. Sinds die tijd zit Persee iedere week vol met fanatieke én minder fanatieke quizzers die onder het genot van een biertje, wijntje en hapje de strijd met elkaar aangaan. Wat de quiz nou zo leuk maakt? Dat vertellen vaste gasten Rik (42) en Jolien (33) aan indebuurt. Jolien: ”Ik heb er 3,5 jaar geleden mijn vriend ontmoet.”

Het is al tien jaar een succes en vaste prik voor veel Deventenaren: de quiz bij café Persee. Er doen gezelligheidsteams én serieuze teams mee. De leeftijd van de deelnemers varieert van twintig tot zeventig jaar. De vragen zijn iedere week anders, het principe is hetzelfde: er zijn zes rondes, waaronder één fotoronde en één muziekronde. De andere vragen gaan over algemene kennis, aardrijkskunde, geschiedenis of gekke weetjes. Voor de winnaars is er een leuke, maar vooral lekkere prijs zoals een fles wijn, bier of chocola.

Alles op het spel

”Maar dat is niet het belangrijkste”, vindt Jolien Groenenberg (33). ”Het is vooral leuk. Een lekker ontspannen avondje uit op de woensdagavond.” Jolien doet nu zo’n vijf jaar mee. ”Mijn vader hoorde dat er een quiz was bij Persee en vroeg wie er mee wilde doen. Sindsdien is ons familieteam bijna iedere week van de partij. De jongste is mijn nichtje van zestien en de oudste mijn vader van zeventig. Muziek is mijn expertise. Mijn vader is meer van de geschiedenisvragen, zo heeft ieder z’n ding. We proberen wel een zo gemêleerd mogelijk team samen te stellen.”

‘Ik keek omhoog en zag een leuke jongen’

De quiz kreeg voor Jolien 3,5 jaar geleden een bijzonder tintje, ze ontmoette er namelijk haar huidige vriend. ”Hij was de quizmaster. Ik dacht: wat een leuke stem. Toen ik omhoog keek zag ik een leuke jongen die ik wel beter wilde leren kennen.” En zo geschiedde het. ”Het voordeel was dat hij zich niet meer voor hoefde te stellen aan mijn familie”, lacht ze. Wie denkt dat Jolien alle vragen stiekem via haar vriend doorkrijgt, heeft het mis. ”Die zitten in een verzegelde envelop, het is top secret. En ik vind het zelf ook niet leuk kom te kijken.”

Vragen in een verzegelde envelop

Rik Gortemoller (42) krijgt ook vaak de vraag of hij quizt met voorkennis. Twee van de drie quizzen doet hij namelijk mee, maar de derde presenteert hij. ”Ik heb altijd al van spelletjes gehouden.” Tien jaar geleden deed hij voor het eerst mee, in zijn eentje. ”Ik deed een drankje op de Brink en hoorde dat er een paar kroegen verderop een quiz was. Toen ben ik maar eens gaan kijken.” Inmiddels heeft hij een voltallig team om zich heen verzameld. ”Mijn partner en ik deden op Facebook een oproep met de vraag wie er met ons mee wilde quizzen.”

Tekst gaat verder onder foto’s

Coronaproof quizzen bij Persee | foto Persee
Coronaproof quizzen bij Persee | foto Persee
Coronaproof quizzen bij Persee | foto Persee
Oude fotos van de quizavond bij Persee | foto Persee
Oude fotos van de quizavond bij Persee | foto Persee
Oude fotos van de quizavond bij Persee | foto Persee
Oude fotos van de quizavond bij Persee | foto Persee
Oude fotos van de quizavond bij Persee | foto Persee

Het presenteren van de quiz is leuk, maar het meedoen vindt hij nog leuker. ”De spanning van het spel, en het is ook gewoon heel gezellig. Een biertje of wijntje erbij en een hoop geouwehoer tussendoor.” En kan hij een beetje tegen z’n verlies? Lachend: ”Ik baal wel als we tweede worden op een half puntje. Zeker als iemand aan tafel het goede antwoord wist, maar we dat niet opgeschreven hebben. Gelukkig winnen we veel.”

Goed van pas komen

En alle weetjes die voorbij komen zijn best handig, vindt Jolien. ”Op een verjaardag kun je wel eens leuk voor de dag komen. Maar het is vooral heel gezellig, de sfeer is laagdrempelig.” Dat bevestigt Rik: ”Er zitten mensen die al jaren meedoen, maar ik zie iedere week ook nieuwe gezichten. Het komt zelfs wel eens voor dat een team dat voor het eerst meedoen wint.”

Heb jij ook zin gekregen om mee te doen met de quiz? De quiz vindt iedere woensdag om 20.00 uur plaats in café Persee. Precies één week van te voren kun je je opgeven voor de eerstvolgende quiz via Facebook.

In verband met corona is er iedere week plaats voor maximaal twaalf teams: tien teams van vier personen en twee teams van twee personen.


Meer over Café Persee ontdekken?

Café Persee cafés

Geopend12:00 - 02:00

Brink 32, Deventer

Bekijk meer:cafés

adv.