Het Dickens Festijn 2019 in Deventer, dit moet je weten!

Dickens-Festijn-2018
Foto | indebuurt Deventer

Komend weekend is het zo ver: Dickens Festijn 2019! Dit is alweer de 29e keer dat het Bergkwartier wordt omgetoverd tot het Engeland van Charles Dickens. Van deftige dames en bedelende zwervers tot bedelende weeskinderen en kantoorklerken. Wat kunnen we verwachten? Wij zetten alle praktische zaken op een rij!

Het Dickens Festijn is zowel op zaterdag 14 als zondag 15 december van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het Dickens Festijn wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers, dus hou rekening met een wachtrij bij de ingang. De wachttijd kan oplopen tot 1,5 uur. Toegang is alleen mogelijk via de Keizerstraat (ter hoogte van de Schouwburg). Bezoekers worden vanaf hier naar  de ingang geleid. De activiteiten vinden plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat.

Dickens Festijn 2019

Het Dickens Festijn 2019 is één groot ‘living outdoor- theatre’ met een groot aantal optredens van acteurs en toneelspelers, koren, zangers en muzikanten. Maar ook de bewoners uit het Bergkwartier den mee! Je komt de acteurs en figuranten vooral op straat tegen, maar ook achter ramen of soms hoog op een dak. Denk aan zingende kinderen, werkende handwerkers, deftige heren op hoge fietsen en natuurlijk Queen Victoria in haar draagkoets.  Ook leuk voor bezoekers: beide dagen vindt een ‘Sing Along’ plaats in de Bergkerk, waarbij alle deelnemers van 17.30 tot 17.45 uur samenkomen om de dag zingend af te sluiten.

Openbaar vervoer en parkeren

In verband met de verwachte drukte wordt aangeraden om met het openbaar  vervoer naar de stad te komen. De NS zet 14 en 15 december extra en langere treinen in. Vanaf het station is het nog maar drie minuten lopen naar het centrum. Op weg naar het Bergkwartier word je al begroet door Christmas Carol Singers en andere acteurs.

Tekst gaat verder onder foto

Dickens-Festijn-2018
Foto | indebuurt Deventer

Kom je met de auto dan kun je vanaf de A1 de borden naar een extra, bewaakt parkeerterrein volgen. Vanaf daar brengt een speciale pendeldienst je naar het centrum. De pendelbussen rijden op beide dagen van 8.30 tot 18.30 uur. Kosten? Tien euro per auto. Natuurlijk kun je ook parkeren in de binnenstad, bijvoorbeeld in de Centrumgarage, Keizerstraat 1. Deze parkeergarage is 24 uur per dag open. Op de Pothoofd worden extra invalidenparkeerplaatsen ingesteld.

Fietsen kunnen in de bewaakte NS-fietsenstalling of in de fietsenstalling Op de Keizer en het Lamme van Dieseplein. De laatste twee zijn geopend van 8.45 tot 17.30 uur. De NS-fietsenstalling is zaterdag open van 06.15 tot 02.00 uur en zondag van 07.15 tot 00.50 uur. Mocht daar geen plek zijn is het ook mogelijk om je fiets, dan wel onbewaakt, te stallen aan de Gedempte Gracht en bij de Leeuwenbrug.

Deventer Kerststad

Tijdens het Dickens Festijn zijn er in Deventer ook andere activiteiten in het teken van kerst! Zo is er de jaarlijkse kerstmarkt in de Grote of Lebuinuskerk van donderdag 12 t/m zondag 15 december. Waaronder hier meer. Verder zijn de winkels in de verlichte binnenstad zijn beide dagen geopend tot 17.00 uur. Op de Brink is zaterdags de wekelijkse markt en ook op zondag is er een markt in kerstsfeer van 11.00 tot 17.00 uur. Ook zijn er in de Grote of Lebuinuskerk en Broederenkerk gratis toegankelijke concerten plaats.

Zien we jou dit weekend?

FOTO | ANP MARCEL ANTONISSE

Lees ook:

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Casanova’s opgelet: dit zijn de leukste valentijnsuitjes in Deventer”

Casanova’s opgelet: dit zijn de leukste valentijnsuitjes in Deventer

Ga naar “Even iets anders dan wandelen: deze beweegroutes zijn er in Deventer”

Even iets anders dan wandelen: deze beweegroutes zijn er in Deventer

Bootcamp Worpplantsoen3
Ga naar “Dit zijn ze: de mooiste trouwlocaties in Deventer volgens jullie”

Dit zijn ze: de mooiste trouwlocaties in Deventer volgens jullie

trouwlocatie-ijsselhotel

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lange hoodie** € 14,99”

Lange hoodie** € 14,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

  • Riwis Zorg & Welzijn
  • Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd”

Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd

  • De Bibliotheek Deventer
  • T/m 1 feb

Topper