Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

ReShare Store Deventer zamelt schoenen in voor daklozen en jij kunt helpen!

Door Joost de Haan 28 november 2020

Voor daklozen is een goed paar schoenen in de wintertijd goud waard. ReShare Store Deventer helpt daarbij. Volgens winkelmanager Leon hebben daklozen vooral baat bij schoenen die een tijdje meegaan. “Tot en met 19 december kan iedereen herdraagbare schoenen bij ons inleveren. Daklozen mogen op zaterdagavond 19 december een paar uitzoeken”, zegt winkelmanager Leon tegen De Stentor.

Daklozen die graag een paar schoenen willen ophalen kunnen dat doen op 19 december. “We zoeken nog ondernemers die iets willen doneren voor deze avond. Dit kan van alles zijn, van mutsen, handschoenen, shampoo en voorverpakte etenswaren”, aldus Leon. Deze donaties zullen ook op 19 december aan de daklozen worden gegeven. Als je een paar schoenen doneert heb je er zelf ook nog iets aan: je krijgt dan namelijk een artikel naar keuze bij Reshare Store Deventer.

Goede schoenen

Voor daklozen is het hebben van goede schoenen cruciaal volgens Leon. “Ze lopen al gauw 40 kilometer op een dag. Daklozen hebben daarom goede schoenen nodig. Nu de kou er weer aan komt is warme kleding natuurlijk ook van belang, mochten ze een nacht buiten moeten slapen. Alleen goede, warme kleding is over het algemeen makkelijker aan te komen dan aan goede stevige schoenen. Hierbij wilden wij helpen”, aldus Leon.

Tekst loopt door onder foto’s. 

Foto | indebuurt
Foto | indebuurt
Foto | indebuurt

 

Ophaaldag

Door de coronacrisis moet het net even anders. “De zaterdag waarop daklozen hun schoenen kunnen ophalen sluiten we eerder, zodat ze alle tijd hebben om een paar schoenen te kiezen. Er kan maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Daklozen komen op inschrijving, alleen wanneer ze een voucher hebben met hun naam en een tijdspad komen ze in aanmerking om de 19e hun schoenen op te halen. Hierin werken we samen met Iris zorg en Huis Haard van het Leger des Heils”, aldus Leon.

“We zijn overweldigd door het aantal ingezamelde schoenen”

Op de vraag of ReShare Store tevreden is over het aantal ingezamelde schoenen, antwoord Leon: “We zijn overweldigd! Het aantal schoenen hebben we niet stuk voor stuk geteld, daar is geen beginnen aan. Maar we hebben hier 35 grote dozen staan met in elke doos tien paar schoenen. Hoeveel daklozen een paar schoenen komt ophalen is nog niet bekend. We gaan er in eerste instantie niet vanuit dat we schoenen over houden. Mocht het toch gebeuren kijken we naar alternatieven. Het blijft in ieder geval binnen het Leger Des Heils. Misschien kunnen we andere doelgroepen blij maken met de schoenen.”

Lees ook:

Wilhelminaburg oranje

Deventer kleurt morgen oranje en dit is waarom

Huh, het WK of EK is toch niet plots begonnen? Ook de Olympische Spelen staan voorlopig niet op de p...
Coming-out voetballer

Deze voetballer uit Deventer deelde zijn coming-out: ‘Hopelijk is het een opstap voor anderen’

Als voetballer en trainer is het niet makkelijk om voor je geaardheid uit te komen, zegt Mike Gerrit...
Havekes doe-het-zelf

Angelo over een heel handig nieuw zaakje in de stad: ‘Voor wie de bouwmarkten liever vermijdt’

Even geleden besloten Dennis Versluis van de Gamestore en Nick Göttgens van Havekes de handen ineen ...
Kerstpakket 2020

Hier in Deventer koop je originele handgemaakte kerstcadeaus

Ken je de Parabool in Deventer? Hier maken mensen met een verstandelijke beperking allerlei leuke di...


Meer over Reshare Store ontdekken?

Reshare Store

kringloopwinkels

Geopend10:00 - 18:00

Keizerstraat 4, Deventer

Bekijk meer:kringloopwinkels

Meer over

Doen

adv.