Heb je een snertdag? Vier deze nationale dag samen met een kop snert

Door Simone Groot Lipman 29 november 2018

Snert, de oer-Hollandse wintertraditie, maakt weer zijn intrede. De dikke pap met stukken rookworst is niet alleen lekker, maar het brengt ook nog eens mensen bij elkaar. Social app Klup heeft de Nationale Snertdag uitgeroepen waardoor we zondag 9 december met z’n allen een kop huisgemaakte snert (voor vijf euro) kunnen gaan eten in Deventer.

Op meer dan vijftig locaties door heel Nederland schuiven om 16.00 uur de deelnemers aan voor een kop erwtensoep en een goed gesprek. Want de gezelligheid, die staat voorop.

Nationale Snertdag

De bedoeling van deze dag is om mensen  die eenzaam zijn met elkaar in contact te brengen. Social app Klup, een soort Tinder voor 50-plussers, helpt hierbij. Klup organiseert door middel van een app bijeenkomsten en evenementen om mensen bij elkaar te brengen. In de maand december stappen zij eenmalig van de app af en verplaatsen ze zich naar de Nationale Snertdag. Een dag van warme groene heerlijkheid, maar ook zeker een dag om nieuwe mensen te leren kennen.

Waar kunnen we deze snert in Deventer vinden?

In Deventer kan je zondag 9 december bij Samen in Deventer en De Heeren rond 16.00 uur voor €5,- een lekker warm kopje verse snert eten en nieuwe mensen leren kennen. Het inschrijven voor De Nationale Snertdag kan via de website en wie weet vind je daar je potentiële maatje om de komende feestdagen mee te vieren.


Meer over Grand Café Samen ontdekken?

Grand Café Samen restaurants en horeca

Nu gesloten11:30 - 01:00

Brink 26, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over De Heeren ontdekken?

De Heeren cafés

Nu gesloten11:30 - 01:00

Brink 72, Deventer

Bekijk meer:cafés

adv.