Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé! Waarom staan deze informatieborden in de stad?

Door Janneke Pol 3 juli 2020

Het is je misschien al opgevallen, op verschillende plaatsen in de stad staan informatieborden met historisch beeldmateriaal. Waarom staan ze er eigenlijk?

De borden zijn geplaatst op initiatief van Deventer Verhaal. Ze horen bij de expositie Bezet & Bevrijd van museum De Waag en vertellen wat er ten tijde van de Tweede Wereldoorlog is gebeurd op verschillende plekken in de stad. Zo zien we borden bij de Grote of Lebuïnuskerk, bij het Worpplantsoen en de Wilhelminabrug.

Door de hele gemeente

“In totaal staan er achttien informatieborden verspreid door de hele gemeente Deventer”, vertelt Eelco Versteeg van Deventer Verhaal. “Zo is er ook een bord te vinden op de Brink in Bathmen en aan de Molenweg in Diepenveen. De meeste borden staan op de officiële fiets- en wandelroutes. Het bijzondere van deze foto’s is niet alleen het verhaal eronder, ze zijn ingekleurd. Dit brengt het beeld meer tot leven.”

De borden blijven staan zolang de expositie Bezet & Bevrijd in Museum De Waag te zien is. Dus, heb je zin om komend weekend een wandeling of fietstocht te maken én iets te lezen over de geschiedenis van onze stad? Dan is dit een leuke route voor je!

borden stad
Foto|indebuurt
Vis TV

Mikky (30) werd gevolgd door Vis TV: ‘Ik ben iedere dag met mijn hengel op pad’

Als klein meisje gooide ze met haar vader de hengel uit om karpers te vissen. Nog steeds is Mikky de...
Het Javaanse Smulpaleis

Maria en Ed van Het Javaanse Smulpaleis: ‘Koken zit in onze cultuur, in Suriname gaat iedereen naar huis met een doggybag’

Het Javaanse Smulpaleis is een begrip in Deventer. Je kunt er terecht voor bami, roti, bakbanaan of ...

Richard (34) krijgt een bijzondere prijs: ‘Het is dat ik niet kan springen van geluk, anders deed ik dat’

De 34-jarige Deventenaar Richard Verhoeven kan zijn geluk niet op. Hij kreeg een verrassing die hem ...

adv.