Zaterdag kunnen we swingen in de binnenstad tijdens het Deventer Jazz Festival

Door Sophie Wassink 23 mei 2018

Een aantal jaren weggeweest, maar nu weer terug in Deventer: een jazzfestival. In tien kroegen in de Deventer binnenstad kunnen we zaterdagavond 26 mei genieten van jazz. Onder meer De Doedel, The Irish Elk en De Heeren worden omgetoverd tot ware jazz clubs. Denk je dat jazz oubollig is? Niets is minder waar. Organisator René van der Klooster ziet de liefde voor jazz ook bij jongeren opbloeien. 

Samen met zijn vrouw Ria zet René zich in om Deventer op de kaart te zetten als de Jazz stad van Overijssel. Ze organiseren al vijf jaar jazzconcerten in De Fermerie aan het Muggeplein. Maar nu is het tijd voor een grotere stap: Een heus Deventer Jazz Festival. “Jazz is populair bij een wat ouder publiek, maar we zien toch ook steeds meer jongeren genieten van jazz. Dat is mooi om te zien, want zij hebben de toekomst in de Oude stijl Jazz muziek.”

Jonge muzikanten

Om jongeren enthousiast te krijgen heeft René veel jonge muzikanten op het programma van het Deventer Jazz Festival gezet. “Wat te denken van Jorby and band, of Vermuyen and Friends? Allemaal jonge mensen die  geweldig kunnen spelen. Wil je echt swingen? Dan moet je naar de The Blue Note Rollers gaan. Zij spelen zaterdag in de Fermerie. Iets minder wild? Neem dan een kijkje bij De Dikke van Dale en geniet van Quatre Tickets de Swing.”

Jazz in the streets

Zaterdagmiddag rond 14.00 uur  trapt het festival af met twee swingende formaties – Odano Combo en Happy Jazz Hounds – die al spelend door de straten van Deventer lopen. Rond 15.30 uur spelen ze de finale voor het voormalig pand van de Kijkshop in de Korte B. ’s Avonds rond 21.00 uur begint het echte werk. In maar liefst tien cafés kun je tussen 21.00 en 23.30 uur genieten van jazz optredens in verschillende stijlen. Het programma ziet er als volgt uit:

Programma

hoewatwaar: Zaterdag 26 mei van 21.00 tot 23.30 uur in de bovenstaande cafés in de binnenstad. 

Meer over

Doen Getipt

adv.