Tof! Stripboekenbeurs komt weer naar Deventer

Door Simone Groot Lipman 3 april 2019

Nog op zoek naar een speciaal stripboek? Komt dat goed uit, want zaterdag 6 april vormt de Lebuinuskerk het decor van de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs. Old skool stripboeken, wij houden ervan! 

De beurs was voorheen in Zwolle maar de Grote Kerk in de provinciehoofdstad wilde het evenement niet langer huisvesten. Daarom is het nu al een aantal jaar in de kerk in Deventer. Uitgevers, stripspeciaalzaken en vele anderen verkopen nieuwe en tweedehands strips. Bij een kleine veertig kramen zijn stripboeken verkrijgbaar en er zijn ruim dertig striptekenaars die signeren en live aan het werk zijn.

Stripboekenbeurs

Er zijn tienduizenden stripboeken verkrijgbaar. Van Suske & Wiske tot Donald Duck en van Spider-Man tot Asterix. Wie even niet tussen de boeken wil neuzen, kan zich vermaken met een workshop van Kikajon. Zo leer je je eigen strip te maken, tof! David Tromp zal in samenwerking met IJsbrand Oost een 3D beeldje ontwerpen. Op zaterdag kan je komen kijken hoe dit beeldje word uitgeprint met de 3D printer. Verder zijn er acht tekenaars die komen signeren.

Hoewatwaar: Zaterdag 6 april van 10:00 tot 16:00 uur in de Lebuinuskerk. Toegang is gratis.


Meer over Grote of Lebuinuskerk ontdekken?

Grote of Lebuinuskerk bezienswaardigheden

Nu gesloten11:00 - 16:00

Grote Kerkhof 38, Deventer

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Meer over

Doen Getipt

adv.