Opbouw Zomerkermis Deventer in volle gang

Door Sophie Wassink 30 mei 2018

De hele week zijn de exploitanten al bezig met de opbouw van de traditionele Zomerkermis op de Brink, het Grote Kerkhof en de Nieuwe Markt in Deventer. Het is bloedheet en het zweet gutst van de blote basten maar de mannen werken door zodat we vanaf zaterdag kunnen genieten van de achtbaan, suikerspinnen en de mega booster.

Met 26 graden op de teller en felle zon is het afzien voor de bouwers van de Zomerkermis. De flesjes water bungelen in de broekzakken en de handdoekjes hangen om de bezwete schouders maar ze moeten door.

opbouw kermis
Foto: Facebook Deventer kermis

70 attracties

De Brink, het Grote Kerkhof en de Nieuwe Markt worden gevuld met maar liefst 70 attracties. Dus even uitrusten in de schaduw is geen optie. Er moet gewerkt worden. Met 70 attracties is de Deventer Zomerkermis de grootste van Oost-Nederland!

Programma

Zaterdag 2 juni opent Lange Frans de Zomerkermis om 14.00 uur samen met de Deventer artiest Tonny Leerink en wethouder Jan Jaap Kolkman. Wat een feest! Maandag 4 juni is het Eurodag, dat betekent: zoveel mogelijk rondjes maken totdat je écht niet meer kunt. Wij hebben er zin in!

Hoewatwaar: De zomerkermis vindt plaats van 2 t/m 10 juni en is iedere dag geopend van 13.00 tot 00.00 uur

adv.