Nieuw! Bezoek vanaf zondag tentoonstelling Deventer 1250 jaar in Museum De Waag

Door Simone Groot Lipman 14 juni 2018

Deventer viert 1250 jaar geschiedenis. In het kader het jubileum van de stad toont Museum De Waag de hoogtepunten uit de geschiedenis in de tentoonstelling Deventer 1250 jaar.

Eerst een klein stukje geschiedenis. In het jaar 768, bouwde de Angelsaksische missionaris Lebuinus een houten kerkje aan de oevers van de IJssel. De komst van Lebuinus betekende het begin van de ontwikkeling van Deventer; van een kleine nederzetting tot de stad van vandaag. De tentoonstelling biedt een reis door de tijd langs de rijke historie van Deventer.

Lancering app

Tijdens de opening zondag lanceert het museum de nieuwe app ‘3Deventer’. De app biedt bezoekers de mogelijkheid om in de hedendaagse stad, gebouwen uit het verleden te bekijken. Zo is op de Brink te zien dat dit nu zo levendige stadsplein, in het jaar 900 de plek was waar de Vikingwal liep. Ook het Deventer van de toekomst is te bekijken; een stad waar wolken worden vastgezet om inwoners van water te voorzien en grote apparaten, die energie uit de aarde halen, het straatbeeld bepalen.

cornelis-springer-1861
Cornelis Springer 1861

Nieuwe werken

Onlangs zijn er twee unieke werken verworven voor de Deventer Collectie. Museum De Waag wist in april het werk ‘Boslandschap met Latona en de Lycische boeren’ van de Deventer kunstschilder Bartholomeus Breenbergh te bemachtigen in New York. Dankzij Vereniging De Waag is de Deventer Collectie verrijkt met een prachtige krijttekening van de Waag van Cornelis Springer uit 1861. Beide werken zijn te zien in de tentoonstelling.

Vanaf zondag 17 juni is de tentoonstelling open voor het publiek en t/m 4 november 2018 te bezoeken in Museum De Waag. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play.


Meer over Museum De Waag ontdekken?

Museum De Waag musea

Nu open11:00 - 17:00

Brink 56, Deventer

Bekijk meer:musea

Meer over

Doen Getipt

adv.