Doen: Biertjes proeven tijdens het Deventer Speciaalbier Festival

Door Sophie Wassink 6 juni 2018

Zondag 10 juni is het tijd voor de tweede editie van het Deventer Speciaalbier Festival in het Havenkwartier van Deventer. Meer dan 20 brouwers komen naar onze Hanzestad om jou hele bijzondere biertjes te laten proeven.

De eerste editie van het bierfestival in Deventer was vorig jaar een groot succes met meer dan 2500 bezoekers die in de zon genoten van alle aanwezig bieren. Daarom wordt het festival dit jaar flink uitgebreid. Zondag brengen 20 eigenzinnige brouwers uit het hele land hun bieren mee naar het gratis festival in het Havenkwartier.

80 speciaalbieren

“We hebben dit jaar ruim 80 speciaalbieren om te proeven!” vertelt initiatiefnemer Frank Hulscher. “Diegene die ze allemaal proeft wordt naar huis gebracht haha.”  Op de ‘line-up’ staan prijswinnende brouwerijen als Brouwerij Maallust en Texelse Bierbrouwerij en Crooked Spider. Er is een mooie mix tussen grotere speciaalbier brouwerijen en microbrouwerijen.

Er is meer

Naast heel veel bier proeven kun je gratis biercolleges volgen van Gulpener Bierbrouwerij om 14.30 en 16.00 uur. Je kunt een mini rondvaart door de haven maken voor één muntje. Of genieten in de bierproeftuin of lounge met een hapje van een van de foodtrucks, terwijl de kids zich uitleven op het springkasteel.

Hoewatwaar

Het Deventer Speciaalbier Festival vindt zondag 10 juni plaats, tussen 13.00 en 19.00 uur in het Havenkwartier in Deventer. De toegang is gratis!

adv.