9 x dit wil je niet missen in Deventer deze herfst en winter

Aangeboden door Grote of Lebuinuskerk

Een bezoek aan de Lebuinuskerk is niet alleen voor toeristen. Alle Deventenaren, of je nou gelovig bent of niet, zijn welkom in deze iconische kerk. Ook deze herfst en winter is er ontzettend veel te doen, van concerten tot kerstevenementen in de Lebuinuskerk!

Smaak van Deventer

Foodies opgelet: dit culinaire hoogtepunt wil je niet missen! De Smaak van Deventer is ook dit jaar in de prachtig aangeklede en verlichte Lebuineskerk. Proef verschillende hapjes en drankjes die ter plekke bereid worden door de beste restaurants, traiteurs, wijnspecialisten en smaakmakers uit Deventer. Geniet van de smaak in de Lebuinus!

De Smaak van Deventer heeft op 3 november 2022 een Businessavond, van 4 tot en met 6 november 2022 krijg je gratis entree. De openingstijden zijn vrijdag van 16.00 tot 0.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 0.00 uur en zondag van 14.00 tot 21.00 uur.

Foto: Facebook De Smaak van Deventer

Toonkunstkoor Euterpe

De Lebuinuskerk heeft misschien wel de mooiste akoestiek van Deventer! Ervaar het zelf tijdens het concert van het Deventer toonkunstkoor Euterpe. Op zondag 13 november zingen zij het Requiem van Mozart en de cantate ‘Ich hatte viel Bekümmeris’ van J.S. Bach.

Het Nederlands Begeleidingsorkest verzorgt de muziek en Jurriaan Poesse is de dirigent. Je hoort ook solisten Sarah Konig, Aaike Nortier Gijsbert Westland en Rik van der Kolk. Het concert begint om 15.00 uur, de deuren openen 14.30 uur. Kaarten koop je via toonkunstkoor Euterpe voor kaarten of via de VVV Deventer.

lebuinuskerk
Foto: indebuurt Deventer

Lebuinus Kerstmarkt

In kerststad Deventer mag voor veel mensen ook een bezoek aan de kerstmarkt in de Lebuinuskerk niet ontbreken. Gelukkig wordt hij dit jaar traditiegetrouw weer georganiseerd en kan de liefhebber struinen tussen een groot aanbod van bijzondere artikelen en culinaire heerlijkheden die het feest compleet maken. Zoals altijd ontbreken de versgebakken kniepertjes niet.

Dit jaar betreed je de kerstmarkt via de deur onder de toren. Tel daarbij de aankleding, de sprookjesachtige verlichting buiten en de nóg hogere kerstboom en je snapt: hier kom je helemaal in de kerststemming! Entree is 3,- euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

De 34e editie van de Kerstmarkt in de Lebuinuskerk is van donderdag 8 december tot en met zondag 11 december 2022. De openingstijden zijn:

 • donderdag 8 december van 12.00 tot 20.00 uur
 • vrijdag 9 december van 12.00 tot 20.00 uur
 • zaterdag 10 december van 11.00 tot 18.00 uur
 • zondag 11 december van 12.00 tot 18.00 uur
Kerstmarkt in de Lebuinuskerk in Deventer 2022
Foto: Lebuinuskerk

Kinderkerstfeest in de Lebuinuskerk

Het kerstweekend begint muzikaal op zaterdag 24 december 2022. Voor kinderen is er om 19.00 uur een kinderkerstfeest. Parels uit de Nederlandse muziekgeschiedenis worden omgetoverd tot muziektheater rond het oeroude, springlevende Kerstverhaal. De muzikale arrangementen zijn van Ton Koopman en kinderkoor De Torenvalkjes en muzikanten zorgen voor de muziek. Alle aanwezigen worden op de een of andere manier betrokken bij dit kinderkerstfeest.

Kerst 2022 vier je in Deventer bij de Lebuineskerk tijdens de kerstnachtdienst en het kinderkerstfeest
Foto: Lebuineskerk

Kerstnachtdienst

Voor veel Deventenaren is de kerstnachtdienst een jaarlijkse traditie. Kom op zaterdag 24 december 2022 met je gezin of familie naar de Lebuinuskerk. Iedereen is welkom: stamgasten en voorbijgangers, jong en oud, zoekers en gelovigen. De Lebuinuscantorij onder leiding van Kirstin Gramlich werkt mee aan de dienst.

De dienst zelf is om 22.30 uur en vanaf 21.45 uur is de kerk open. Voor de dienst zingt iedereen bekende kerstliederen.

In de Lebuinuskerk in Deventer zijn de herfst en winter 2022 veel activiteiten en evenementen
Foto: indebuurt Deventer

Kerstviering

Op 25 december 2022 om 10.00 uur is er een feestelijke kerstviering, samen met het Projectkoor voor jong en oud. Het geheim: volwassenen mogen alleen meedoen samen met een kind of jongere. Er wordt een paar keer geoefend op een zondag van 11.15 tot 12.15 uur. Zo wordt Kerst een feest van alle generaties. Heb je zin om mee te doen, geef je dan als jong-en-oud samen op bij de cantor-organist. De dienst zelf bezoeken kan natuurlijk ook!

Foto: indebuurt Deventer

Kerst orgelconcert van Vox Humana

Een andere kersttraditie in de Lebuinuskerk is het jaarlijkse concert van Stichting Vox Humana. Dit jaar is die op dinsdag 27 december om 20.00 uur. Peter Eilander verzorgt deze ook dit jaar weer en kaartjes koop je met 2,50 euro korting in de voorverkoop via de mail. Aan de kassa is de reguliere entree 15,- euro, donateurs betalen 5,- euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Holtgräve orgel Grote of Lebuineskerk Deventer
Foto: Grote of Lebuineskerk

Platenbeurs

Wil je na alle muzikale eindejaarslijsten meer muziek luisteren? Dan is de platenbeurs in de Lebuinuskerk iets voor jou! Op zaterdag 7 januari 2023 is dit de eerste platenbeurs van Deventer. De beurs is open van 10.00 tot 17.00 uur en toegang is gratis.

Ook in 2023 is er een platenbeurs in de Lebuinuskerk in Deventer
Foto: Facebook Platenbeurs Lebuinuskerk

Wintertoernee JeugdOrkest Nederland

Elk jaar toert het JeugdOrkest Nederland (JON) door Nederland met hun Wintertoernee. Dit jaar spelen ze op zondag 8 januari 2023 in de Lebuinuskerk. Ze voeren samen violiste Iris van Nuland en altvioliste Francisca Galantedie het uitdagende Dubbelconcert van componist Benjamin Britten uit. Dit concert wordt zelden gespeeld en zal nu te horen zijn in als onderdeel van de Wintertournee. Naast Britten worden Jean Sibelius’ Finlandia en Antonín Dvořák’s Negende Symfonie uitgevoerd.

Het JON is hét landelijke jeugdsymfonieorkest voor aanstormend muzikaal talent. Er spelen zo’n 80 getalenteerde jongeren (14-21 jaar) mee afkomstig uit het hele land. De leden combineren school of een opleiding met de liefde voor hun instrument. Onder leiding van vaste dirigent Jurjen Hempel weet het jonge toptalent jaarlijks de grootste orkestwerken uit te voeren.

Koop nu alvast kaarten voor het Wintertoernee van JeugdOrkest Nederland in de Lebuinuskerk.

Francisca galantedie en Iris van Nuland spelen tijdens het Wintertoernee van JeugdOrkest Nederland in de Lebuineskerk Deventer
Foto: Ewald Geerdink

Lees meer over de Lebuinuskerk

 • Een huwelijksceremonie of concert van De Dijk: als vrijwilliger van de Lebuinuskerk maak je het allemaal mee

  Van de kerstmarkt en de intocht van Sinterklaas tot De Smaak: het gebeurt allemaal in de Lebuinuskerk, het kloppende hart…

  lebuinuskerk

Grote of Lebuinuskerk

5,0
(2)

Grote Kerkhof 38, 7411 KV Deventer

Nu gesloten

Meer informatie

Grote of Lebuinuskerk

5,0
(2)

Grote Kerkhof 38, 7411 KV Deventer

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Getipt

Ga naar “Deze vurige dansvoorstelling over een driehoeksverhouding wil je bijwonen”

Deze vurige dansvoorstelling over een driehoeksverhouding wil je bijwonen

Aangeboden door Introdans

Ga naar “Kerstmarkt in de Lebuinuskerk 2022: alles wat je wilt weten”

Kerstmarkt in de Lebuinuskerk 2022: alles wat je wilt weten

Aangeboden door Grote of Lebuinuskerk

De Kerstmarkt in de Lebuinuskerk gat in 2022 weer door
Ga naar “Extra koopavond: dit kun je shoppen, eten én doen tijdens de Shopping Night 2022”

Extra koopavond: dit kun je shoppen, eten én doen tijdens de Shopping Night 2022

Aangeboden door VVV Deventer

Tijdens de Deventer Shopping Night 2022 en Black Friday is de Waag mooi verlicht

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker I Defensie”

Magazijnmedewerker I Defensie

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Fulltime/Parttime