Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! Binnenkort verandert het Grote Kerkhof in een reuze zandbak

Aangeboden door Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) 2 augustus 2019

Houdt jouw kind van lekker buitenspelen en jij van terrasjes pakken? Dat komt goed uit, want van 6 augustus tot en met 25 augustus strijkt Sand in the City in Deventer neer. Tijdens dit evenement kunnen de kinderen op het Grote Kerkhof voor de Lebuïnuskerk in de mega zandbak spelen terwijl jij vanaf het terras een oogje in het zeil houdt. Ideaal!

Sand in the City

In en rondom deze mega zandbak op het Grote Kerkhof worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kunnen de kinderen samen met een zandsculptuurkunstenaar zandkastelen bouwen, zich laten schminken of zandproefjes doen. Op zaterdag 17 augustus komen Koning Koos, Prinses Sassa en Toto van Het Zandkasteel drie keer langs voor een meet & greet. Zorg dus dat je deze datum alvast in je agenda zet! Op deze website vind je de precieze tijden.

Ook worden er rondom de zandbak gezellige zitjes met parasols geplaatst. Op deze manier kunnen ouders onder het genot van een hapje of drankje hun kinderen in de gaten houden. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om een plekje te zoeken op het terras van een van de naastgelegen horecazaken.

Hoe leuk! Op de zondagen 11, 18 en 25 augustus en op zaterdag 17 augustus kun je ook genieten van het muzikale evenement Rendez-Vous op het Grote Kerkhof. Dit evenement is supergoed te combineren met Sand in the City. Als jij op een terras luistert naar sfeervolle live-muziek (van 15.00 tot 18.00 uur), vermaken de kinderen zich in de reuze zandbak.

Meerdere steden in Overijssel

Deventer is niet de enige stad waar Sand in the City georganiseerd wordt. Eerder deze zomer veranderden de binnensteden van Hengelo, Almelo en Enschede al in een speelplek voor kinderen. Na Deventer zal de zandbak nog verhuizen naar Zwolle. Per stad blijft de mega zandbak van 10 x 20 m ongeveer een maand liggen. Via deze link kom je uit bij het programma per stad.

10-jarig jubileum

Sand in the City is een initiatief van Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) en zij zetten zich in voor de economische ontwikkeling van Overijssel. Denk hierbij aan leefbare binnensteden, vitale bedrijventerreinen en levendige kantoorlocaties. Omdat HMO dit jaar tien jaar bestaat, geven ze dit evenement cadeau. Sand in the City is tot stand gekomen in samenwerking met onder meer Houtplezier, TwenteNannies, Oyfo Kunst & Techniek, Zandsculpturenfestijn en de gemeente Deventer.

Noteer in je agenda: Sand in the City Deventer opent 6 augustus om 16.00 uur!


Meer over Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) ontdekken?

Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) dienstverlening

Blaloweg 20, Zwolle

Bekijk meer:dienstverlening

adv.