Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fashionably verantwoord! Dit is de Dutch Sustainable Fashion Week in Deventer

Door Janneke Pol 2 oktober 2019

De Dutch Sustainable Fashion Week gaat vrijdag 4 oktober van start! Ook Deventer viert het verantwoorde modefeestje mee. Hoe? Dat lees je hier.

Kaumera Kimono

Een van de positieve ontwikkelingen binnen de kledingindustrie is dat ontwerpers, trendvoorspellers en onderzoekers samen op zoek gaan naar nieuwe, innovatieve materialen. Zo gebruikte designer Nienke Hoogvliet bij haar ontwerp gebruik van het afvalwater van de Nederlandse waterschappen. Deze ‘Kaumera Kimono’ is een protest tegen fast fashion en de negatieve invloed die de textiel industrie heeft op water.

In de Stadsetalage

Door een kledingstuk te ontwerpen met materialen uit restwater, wil Nienke bewustwording creëren over de waarde van kleding en duurzamere productiemethoden. De Kaumera Kimono stond vorig jaar op een druk bezochte Dutch Design Week. Nu is het item te zien tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week Deventer in de Stadsetalage van de Gemeente Deventer. Waar? Stadsetalage op het Grote Kerkhof van op vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur. Entree is gratis.

Meer sustainable fashion in de stad

Naast de Expo Kaumera Kimono zijn er meer interessante Deventer uitjes die in het teken staan van de Dutch Sustainable Fashin Week. Wat dacht je van de sustainable shoppingroute door de stad of de docu  ‘A Positive Chain of Change’ met een Q&A door documentairemaakster Chanel Trapman in Filmhuis de Keizer. De Dutch Sustainable Fashionweek Deventer duurt tot zondag 13 oktober. Meer info vind je op:   www.facebook.com/sustainablefashionweekdeventer/

 

En verder:

Insta

6 x Deze uitdagingen hadden jullie op Insta

Stoptober is net begonnen, dé uitdaging voor verstokte -of stiekeme- rokers die graag willen stoppen...

[winactie verlopen] Winactie! Maak kans op een indebuurt-stedentrip

Voelt de zomervakantie voor jou ook als lang geleden? En heb jij zin om er lekker even op uit te gaa...
Anna van den Breemer

Anna schreef een nuchtere gids om ouders gerust te stellen: ‘Iedere ouder doet zijn best’

Het ouderschap kan aardig wat opvoedstress met zich meebrengen, weet journalist Anna van den Breemer...

adv.