Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Echte Deventenaar of niet: hoe goed ken jij de bekendste attractie van onze stad?

Aangeboden door Grote of Lebuinuskerk 1 augustus 2020

De Lebuinuskerk is één van Deventers bekendste attracties, en dat is niet voor niets. De kerk is niet te missen in de skyline van onze stad en is een graag gefotografeerd gebouw. Voor veel toeristen is een bezoekje aan Deventer niet compleet zonder de kerk te bezoeken, maar hoe vaak kom jij als Deventenaar in de kerk? En wat weet je echt van de Lebuinuskerk, behalve dat er ontzettend veel leuke events plaatsvinden? 

De jaarlijkse kerstmarkt, de brocantemarkt, De Smaak van Deventer, Kidspret of wat dacht je van de Lost Boys Tattoo Expo? Het kan niet anders of je hebt als Deventenaar een event bezocht in de Lebuinuskerk. Op die toffe dingen moeten we voorlopig nog even wachten, maar een bezoekje aan de Lebuinuskerk is nog steeds de moeite waard.

Duitse en Belgische toeristen lopen maar wat graag een rondje door onze mooie kerk, of ze beklimmen de toren. Eigenlijk kun je zo’n ervaring als echte Deventenaar natuurlijk niet missen. Hoe je meer te weten komt over Deventers trots? Dat kan op verschillende manieren.

Toren beklimmen

Je moet flink wat traptreden op – 220 treden om precies  te zijn- , maar dan heb je ook wat. Het uitzicht over de stad is echt onbeschrijfelijk mooi! En heb je het van al dat klimmen een beetje te warm gekregen? Kijk dan nog even rond in de kerk, want daar is het lekker koel. Kaartjes zijn te verkrijgen bij het winkeltje in de kerk: € 2,50 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar betalen € 1,- .

Verborgen verhalen van de Lebuinuskerk

De Lebuinuskerk kent genoeg verborgen verhalen. Zonde om die verborgen te houden natuurlijk! Juist daarom ontwikkelde de Stichting Erfgoed Lebuinuskerk de rondleiding  ‘Verborgen verhalen van de Lebuinuskerk’. Niet met een gids, maar een app leidt je door het kerkgebouw en wijst je op de bijzonderheden.

Lebuïnuskerk

Deze app vertelt verborgen verhalen van de Lebuïnuskerk

Ja dat lees je goed, vanaf nu kun je de kerk op het Grote Kerkhof van voor- tot achterdeur leren ken...

Speurtocht voor kinderen

Ook voor kids is er genoeg te beleven in de kerk: zij kunnen de verhalen van de Lebuinuskerk ontdekken door middel van de speurtocht in de app. Kids moeten in de kerk op zoek naar die ene oude muurschildering en dalen af naar de crypte.

Lebuinusconcerten

En er is meer, want op vrijdag van 19.00 uur tot 19.30 uur zorgt de Lebuinuskerk voor een break; een momentje om het weekend in te luiden. Hoe? Door de Lebuinusconcerten, die tot en met 28 augustus iedere vrijdag plaatsvinden. Er komt muziek voorbij in allerlei genres: van jazz, piano, orgel tot harp. De concerten kunnen bijgewoond worden in de kerk, of je luistert naar de stream vanuit je luie stoel.

I.v.m. met corona is er in de kerk beperkt plaats voor publiek. Reserveren is niet verplicht, maar er wordt wel een gezondheidscheck gedaan aan de deur.


Meer over Grote of Lebuinuskerk ontdekken?

Grote of Lebuinuskerk bezienswaardigheden

Geopend11:00 - 17:00

Grote Kerkhof 38, Deventer

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.