Dit is er allemaal te doen met Pasen 2019 in de Lebuinuskerk

Aangeboden door Grote of Lebuinuskerk 10 april 2019

Wat is er allemaal te doen met Pasen dit jaar? Genoeg bij de Lebuinuskerk in Deventer! Wij hebben alle activiteiten (en diensten) rond Pasen 2019 van deze kerk op een rijtje gezet. 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

14 april: Palmzondag

De Stille Week, zoals de week voor Pasen wordt genoemd, begint op Palmzondag (14 april). Alle kinderen en hun ouders zijn om 9.50 uur welkom in de kerk. Vergeet niet je versierde palmpaasstok mee te nemen. Kort na het begin van de dienst trekt een stoet achter een echte ezel aan naar de Russisch Orthodoxe kerk in de Assenstraat en vandaar naar de R.K. Broederenkerk. In de middag vanaf 13.30 uur kunnen volwassenen meedoen in de Lebuinuskerk met een sacrale dans onder leiding van Mathilde Spaapen. Vrije gift.

15, 16 en 17 april: kort avondgebed

In de avonden van maandag 15 april, dinsdag 16 april en woensdag 17 april is er vanaf 19.30 uur een kort avondgebed. Voel je vrij om stil te staan bij Gods goedheid. De toegang is vrij en de ingang is onder de toren.

18 april: Witte Donderdag

Op Witte Donderdag (18 april) om 19.30 uur ben je welkom in de kerk voor een dienst voor jong en oud. Centraal tijdens deze dienst staat de laatste maaltijd die Jezus hield met zijn vrienden. De Lebuinuscantorij zingt onder leiding van Kirstin Gramlich. Voorgangers tijdens deze avond zijn Ds. Ingrid de Zwart en ds. Saar Hoogendijk. Er is ook een collecte voor een goed doel.

19 april: Goede Vrijdag

Voorganger ds. Saar Hoogendijk leest tijdens deze dienst op vrijdag 19 april het lijdensverhaal voor. “We gedenken het leven en lijden van Jezus en verbinden dat met het lijden in onze wereld van nu.” De dienst begint om 19.30 uur.

20 en 21 april: Stille Zaterdag en Paasnacht

Om 22.00 uur op zaterdag 20 april is iedereen welkom op het hoogkoor voor het begin van een nacht van waken in de stille en donkere kerk. Er klinkt fluitmuziek van Wilma Lambers en de liedboekcantorij zingt onder leiding van Miranda Stevels. Wie wil kan daarna in de crypte een deel van de nacht of de hele nacht deelnemen met de nachtwake. Er wordt gelezen en gezongen en iedere halfuur wordt er een kaars aangestoken tot het licht is. De hoofdingang is dan dicht, maar je kunt tot zonsopgang de ingang Kleine Poot gebruiken.

21 april: Paasmorgen

Heel vroeg om 6.30 uur wordt op zondag 21 april de nieuwe Paaskaars aangestoken en gaan een heleboel kinderen en het kinderkoor De Torenvalkjes zingend door de kerk. Om ongeveer 7.00 uur is er een feestelijke paarviering met ds. Ingrid de Zwart op het hoogkoor. Daarna is er een torenbeklimming en een leuke paaseierenzoektocht in de kerk. Om 8.30 uur is het smikkelen geblazen tijdens het paasontbijt. De kosten hiervoor zijn 5 euro en opgeven kan via [email protected] Om 10.00 uur begint de paashoofddienst onder leiding van ds. Saar Hoogendijk en met het Lebuinuscantorij onder leiding van Kirstin Gramlich.

Fijn Pasen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Grote of Lebuinuskerk. Meer over Grote of Lebuinuskerk ontdekken?

Grote of Lebuinuskerk bezienswaardigheden

Nu gesloten11:00 - 16:00

Grote Kerkhof 38, Deventer

Bekijk meer:bezienswaardigheden
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.