Dit is dé plek voor Deventers acteertalent: ‘Hier kun je je oneindig blijven ontwikkelen’

Aangeboden door Het Theaterschip

De Talentenklas Het Theaterschip
Emma Janssen begeleidt leerlingen van De Talentenklas. | Foto: Het Theaterschip

Vroeger volgde ze er zelf les. Nu is Emma Janssen (24) docente bij Het Theaterschip. ”Het moeilijkste aan acteren is misschien wel dat je je kwetsbaar moet opstellen. Daar leren jongeren ontzettend veel van.” In oktober begeleidt Emma twaalf jongeren in de Talentenklas. ”Een uniek traject in deze regio!”

Het Theaterschip is dé stichting die jonge mensen en nieuwe makers een podium biedt voor talentontwikkeling. Dat doen ze op verschillende manieren. Van wekelijkse lessen voor kinderen tot een traject voor toptalent dat door wil stromen naar het HBO-kunstvak. ”Technisch goede scholing en eigen ontwikkeling staan hier centraal: wie ben jij? Wat vind je van dingen? En hoe vertaal je dat in je eigen werk?”

Dé plek voor creatieve jongeren in Deventer

Dit alles gebeurt aan de Scheepsvaartstraat in het Havenkwartier, waar Het Theaterschip gevestigd is. ”Door ons brede aanbod kun je hier op jonge leeftijd binnenkomen en jezelf oneindig blijven ontwikkelen.”

Voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar die nog meer willen dan de reguliere lessen, is er de Talentenklas. Tijdens de Talentenklas volg je vijf weken lang, iedere maandag een verdiepende theaterles. Iedere week van een andere professional uit het vak. Het traject wordt afgesloten met een weekend vol lessen en een zelfgemaakte performance.

Voor leerlingen die net dat beetje meer willen

Emma: ”Dit is een traject met verdiepende lessen dat je kunt volgen als je aangesloten bent bij een theaterinstelling. Dat hoeft dus niet Het Theaterschip te zijn! Dit traject is regio breed. Dat maakt het extra leuk, want zo kom je in aanraking met leerlingen van verschillende instellingen die allemaal supergemotiveerd zijn. Je kunt elkaar prikkelen en inspireren.” Emma gaat de Talentenklas begeleiden. ”Ik ben er iedere les bij en zorg voor coaching: wat heb je geleerd en waar sta je nu?”

Het afsluitende weekend wordt volgens Emma heel bijzonder! ”We gaan een heel weekend lang bezig met het maken van een performance. Dat doen we de aankomende editie met dansschool Create. Echt heel tof!”

De talentenklas van oktober

De eerstvolgende Talentenklas start op maandag 18 oktober. Je kunt je aanmelden tot 15 oktober. Wacht daar niet te lang mee als je geïnteresseerd bent, want er zijn maximaal twaalf plekken beschikbaar in de klas. ”We willen de groep klein houden, zodat iedereen genoeg aandacht krijgt.”

Lees verder onder foto’s >

Leer waardevolle lessen

Het mooiste aan haar werk vindt de theaterdocente de momenten waarop leerlingen moeite hebben met een opdracht. ”Ik zie ze worstelen met schaamte of onzekerheid. Als ze zich veilig genoeg voelen, het toch doen en dan toegejuicht worden door de hele groep, dat is zo bijzonder!”

Op dat soort momenten ziet Emma haar leerlingen groeien. ”Ze komen echt anders binnen de volgende les. Daarom vind ik theater zo waardevol”, aldus Emma. Ze legt graag uit waarom theaterlessen goed zijn voor de ontwikkeling van jongeren. ”Als acteur zijn je lichaam en je stem jouw instrument. Je moet weten hoe alles werkt en hoe jij overkomt op de ander. Als je dat weet, kun je echt in de rol van een personage kruipen. Dat vergt veel zelfkennis en zelfvertrouwen.”

Heel veel plezier maken

”Maar acteren en theaterlessen volgen is vooral heel veel plezier maken”, verzekert ze. ”Het is een grote speeltuin waar je die ene gekke man kunt spelen of compleet uit je pan mag gaan en de slappe lach kunt hebben. Het is een plek waar extremen welkom zijn.”

Meld je nu aan!

Volg jij les bij een theaterinstelling en wil jij net dat beetje meer? Heb jij zin om vijf weken lang omringt te zijn door supergemotiveerde leeftijdsgenoten en les te krijgen van professionals uit het vak? Meld je dan nu aan voor de Talentenklas van oktober.

Wees er snel bij, want er zijn maar twaalf plekken beschikbaar. Aanmelden kan tot 15 oktober.

Het Theaterschip

4,2
(5)

Scheepvaartstraat 9, 7411 MB Deventer

Meer informatie

Het Theaterschip

4,2
(5)

Scheepvaartstraat 9, 7411 MB Deventer

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Even iets anders dan wandelen: deze beweegroutes zijn er in Deventer”

Even iets anders dan wandelen: deze beweegroutes zijn er in Deventer

Bootcamp Worpplantsoen3
Ga naar “Dit zijn ze: de mooiste trouwlocaties in Deventer volgens jullie”

Dit zijn ze: de mooiste trouwlocaties in Deventer volgens jullie

trouwlocatie-ijsselhotel
Ga naar “Dat ruimt lekker op: hier in Deventer lever je oude elektrische apparaten in”

Dat ruimt lekker op: hier in Deventer lever je oude elektrische apparaten in

Aangeboden door Wecycle

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lange hoodie** € 14,99”

Lange hoodie** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Neutral, Prodent, Robijn, Sun en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

 • Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Olympia
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd”

Doe mee aan de Deventer gedichtenwedstrijd

 • De Bibliotheek Deventer
 • T/m 1 feb

Topper