Deze bands mag je niet missen tijdens de Popronde volgens organisator Rick de Visser

Door Sophie Wassink 8 november 2017

Wij van indebuurt weten ook niet alles, soms laten we ons adviseren door experts. Zo ook voor de Popronde komende zaterdag 11 november. Welke bandjes mag je nou echt niet missen? Dat vroegen we aan fotograaf én organisator Rick de Visser. Hij fotografeert een aantal Poprondes en is sinds 2 jaar verantwoordelijk voor de gehele coördinatie van Popronde Deventer. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Hierbij 7 tips op een rij. Voordat we van start gaan geeft Rick alvast een algemene tip “Voor hiphop moet je in Dorst en Café Kaal zijn. En voor alles wat heavy en alternative is volg je de Never Mind The Hype route!”

Yasmine

Foto: Popronde Deventer

De band is in 2016 geboren te Amsterdam, heeft de finale van de Amsterdamse Popprijs gehaald en de 1e single uitgebracht, genaamd ‘Chocolate Fingers’. Onlangs hebben ze hun debuut-EP Honey uitgebracht. Verwacht poppy liedjes die hard gespeeld worden en daarna nog maanden in je hoofd zitten.

hoewatwaar: om 17.00 uur in Walk-In en om 19.30 in Persee

Walk-in muziek

nu open09:00 - 18:00

Proosdijpassage 5, Deventer

Bekijk meer:muziek

Bieren Danscafé Persee cafés

nu gesloten13:00 - 03:00

Brink 32, Deventer

Bekijk meer:cafés

Blue Marble

Foto: Popronde Deventer

Blue Marble bestaat uit Marleen Langevoort, Jeroen de Heuvel, Niels Nuiver en Manuel Reijn. Denk aan 80’s synthesizers, 60’s/70’s gitaarsound, een dikke drumbeat en catchy vocalen. In april 2017 dook de band vanuit het niets op met de single ‘Gems & Gold’. Het eerste mini album met daarop 6 tracks, is sinds oktober overal te beluisteren.

hoewatwaar: om 22.30 uur in De Vrienden van Vroeger

Vrienden van Vroeger cafés

nu open10:00 - 01:00

Grote Kerkhof 23, Deventer

Bekijk meer:cafés

Dawn Brothers

dawn-brothers
Dawn Brothers treden op in het Burgerweeshuis. Foto: Popronde

De Dawn Brothers overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek als een bliksemstoot om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven. Deze jonge Rotterdammers laten zich inspireren door blues, gospel en sixties rock en vertalen dat met ongekende muzikaliteit naar hun eigen originele muziek.

hoewatwaar: om 21.45 uur in Het BurgerweesCafé

Burgerweeshuis poppodia

nu gesloten20:00 - 02:00

Bagijnenstraat 9, Deventer

Bekijk meer:poppodia

Tusky

Foto: Popronde Deventer

Tusky is een nieuwe Nederlandse punkrockband uit de stad Alblasserdam! De band bestaat uit voormalig John Coffey-gitarist Alfred van Luttikhuizen, John Coffey-gitaartechnicus Sjors Bompa, drummer Bas Allein Richir en bassist Justin Ghijsen. TUSKY heeft zojuist hun debuutsingle ‘Folly’ uitgebracht.

hoewatwaar: om 22.45 uur in De Heks

Bierencafé De Heks cafés

nu gesloten14:00 - 02:00

Brink 63, Deventer

Bekijk meer:cafés

Jagd

Foto: Popronde Deventer

Harde indie, getypeerd door zware maar speelse baslijnen, scherpe en energieke gitaren, stuwende drums, rauwe vocalen en zo nu en dan een synthesizer. Jagd bouwde afgelopen jaar een reputatie op als intense live act en won de Amsterdamse Popprijs 2016, waar de jury werd overtuigd door “een bijzondere bak herrie met internationale potentie.”

hoewatwaar: om 23.00 uur in De Hip

De Hip cafés

nu gesloten12:00 - 02:00

Brink 21, Deventer

Bekijk meer:cafés

Los Paja Brava

Foto: Popronde Deventer

Een pittige mix van cumbia, rock, ska en surf. “Als niemand zijn schoenen op de dansvloer vernietigt, beschouwen we het niet als een succesvolle show”

hoewatwaar: om 23.15 uur in DAVO

DAVO Bieren Stadsbrouwerij & Proeflokaal cafés

nu gesloten15:00 - 00:00

Sluisstraat 6, Deventer

Bekijk meer:cafés

Batobe

Foto: Popronde Deventer

Batobe is intrigerende beats met de ballen van rock ’n roll. Live combineert Batobe gitaarspelen met het aansturen van effecten, beats en het bespelen van synthesizers. Batobe probeert zijn stempel te drukken op de elektronische muziekscene geïnspireerd door Thom Yorke, Moderat, Flume en Jon Hopkins.

hoewatwaar: om 23.30 in De Alm

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt