Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deventer op Stelten 2019: dit moet je weten

Door Wingerien Voortman 11 juni 2019

De 23e editie van ‘Deventer op Stelten’ is deze zomer weer te bewonderen in onze stad. De binnenstad wordt omgetoverd tot een groot buitentheaterfestival met ruim 150 nationale en internationale voorstellingen. Van vrijdagavond 5 tot en met zondagmiddag 7 juli kun je genieten van kleine en grote voorstellingen op de pleinen, straten en parken van Deventer. De programmering is letterlijk en figuurlijk van hoog niveau.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Spectaculaire acts

Deventer op Stelten 2019
Bron: deventeropstelten.nl

Op de Brink en in de winkelstraten zijn feestelijke, kleurrijke en rondtrekkende theateracts te zien. De toegang tot het festival is gratis, met uitzondering van de voorstellingen in de Schouwburg, Burgemeestershof, Bibliotheek en de voorstelling van Tent. Wees voor de voorstellingen op de Brink op tijd, want het stroomt in korte tijd vol. Wil je vanaf een terrasje naar de voorstellingen kijken? Met heel veel geluk kun je op tijd een stoeltje bemachtigen om van de acts te genieten. Met ongeveer 125.000 bezoekers verwachten we een gezellige drukte in de stad!

Deventer acts

Deventer op Stelten 2019
Bron: deventeropstelten.nl

De theathergezelschappen die spelen tijdens Deventer op Stelten komen van over de hele wereld. Oók uit onze eigen stad zijn twee gezelschappen te zien. In het educatieve theaterproject ‘Stormkop’ van Theater Gajes is het kinderboek ‘Max en de Maximonsters’ van Maurice Sendak bewerkt tot een theatervoorstelling. De spelers bestaan uit professionele acteurs van Theater Gajes, amateurspelers en leerlingen uit het speciaal onderwijs VSO de Linde. Speciale festivalproductie over het kanaliseren van emoties en omgaan met een wereld vol prikkels, te zien als een theatrale kermis in de Grote of Lebuinuskerk.

TamTam objektentheater brengt met ‘Een Onbewaakt Ogenblik’ een kleine, ontroerende voorstelling in het theater van de nieuwe Bibliotheek. Acteurs zijn stronken van oude leilindes,  gedresseerde objecten en talentvolle gevonden voorwerpen, bespeeld door de twee spelers van TamTam. ‘Een Onbewaakt Ogenblik’ is alleen toegankelijk met tickets.

Hoogtevrees festival

Hoogtevrees 2018
Hoogtevrees 2018

Even een break nodig van het buitentheater? In het hart van het Worpplantsoen vindt van 5 t/m 7 juli het avontuurlijk muziekfestival ‘Hoogtevrees’ plaats. Lekker luieren in het gras, genieten van heel veel bands, dj’s, een hapje en een drankje. Op het programma staan onder meer Orkesta Mendoza, Dez Mona, The Visual, Broken Brass Ensemble, A Mili, Vera Bon, Eriksson Delcroix, The Antler King en Crayon Sun.  Als onderdeel van Hoogtevrees is het kunstobject ‘Glimp’ van Marc van Vliet te zien. Daarnaast kan publiek in ‘Zichtlijn’ aan de IJssel plaatsnemen op vier stoelen van deze Nederlandse kunstenaar en theatermaker.

Nog meer festival

Burgertuin
Facebook: Burgerweeshuis

In het Burgerweeshuis is er op vrijdag- en zaterdagavond een festivalcafé met een sfeervolle festivaltuin, toegankelijk voor publiek, artiesten en festivalmedewerkers. In de Grote of Lebuinuskerk is voor publiek op zaterdag 6 juli een speciaal festivalbuffet voor een avondmaaltijd met eerlijke producten uit Salland en internationale gerechten.

Bereikbaarheid

spoorbrug-deventer-trein
Foto: Indebuurt Deventer

Deventer is goed bereikbaar met de trein en het openbaar vervoer. Vanaf het NS- en busstation Deventer is het 3 minuten lopen naar het centrum. I.v.m. werkzaamheden rijden er op zaterdag 6 en zondag 7 juli bussen in plaats van treinen van/naar/via Zwolle. Kijk op de website van de NS voor je vertrekt om op de hoogte te blijven van de laatste informatie.

Voor parkeren volg de parkeerroute rondom het centrum (o.a. Centrumgarage, parkeergarages Brink, de Boreel, Stadspoort, Stationsplein, parkeerplaatsen Verzetslaan en Worp). Er varen extra pontjes met langere vaartijden vanaf de Worp.

Data en tijden:        

Deventer op Stelten 2019
2018 Foto: deventeropstelten.nl

Vrijdagavond 5 juli  20.30-24.00 uur

Zaterdag 6 juli  12.30-17.00 uur en 20.30-24.00 uur

Zondagmiddag 7 juli  12.30-17.00 uur

Het hele festivalprogramma is hier te bekijken. De tickets voor de betaalde voorstellingen gaan op 5 juni in de voorverkoop, tickets zijn verkrijgbaar bij de Deventer Schouwburg.

Barbecueën en vuurtjes stoken aan de IJssel, mag dat?

De zomer komt eraan (denk de regen even weg), dus dat betekent fulltime toeven aan de oevers van de ...

Traktatie van indebuurt: win gratis kaartjes voor je favoriete pretpark

Een dagje pretpark is altijd leuk, maar het kan flink in de papieren lopen! Zeker als je ook nog een...

Kijkje achter de schermen bij KonnecteD? Eus is er ook

Misschien ken je de naam KonnecteD nog niet, maar de naam van de bedrijfsonderdelen Sallcon of Deven...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.