Casanova’s opgelet: dit zijn de leukste valentijnsuitjes in Deventer

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, met dit lijstje vol romantische, Deventerse dates is het hart van jouw liefje binnen no-time van jou! Valentijnsdag staat voor de deur en om de romanticus in jou te helpen, hebben we hier een lijstje met echte Deventerse valentijnstips!

Begin de dag goed

Begin dinsdag 14 februari goed en trakteer jouw geliefde op een lekker ontbijtje. Dat kan je op bed brengen, maar je kan ook de stad induiken en in een leuk zaakje een ontbijt nuttigen, denk aan Bagels & Beans, Coffee Together of Brood van Joop. Als je helemaal indruk wil maken, geef je ook nog een mooi boeketje rozen van een van de Deventerse bloemisten. Wat dacht je van Susan Bloemen, de Bloemenboutique Iris of Paul Hafkamp Bloemen.

Foto: Unsplash

Hand in hand

Na het ontbijtje loop je romantisch, hand in hand, door de stad. Misschien wandel je een rondje door het Rijsterborgherpark of ga je naar de uiterwaarden. Pak de fiets en bezoek het Havenkwartier. Onderweg kun je even stoppen bij het water voor een romantisch valentijnskusje.

t
Foto | Pexels

Winterse picknick

Kleed je warm aan en neem een dik kleed mee, want jij en je geliefde gaan gezellig picknicken! Vul een mand vol met lekkers van een Deventerse bakker, een kaasboer of chocolatier. Vul een thermoskan met warme chocolademelk en vergeet ook een flesje bubbels niet! Het Worpplantsoen is een ideale plek voor een romantische picknick.

Foto: Unsplash

Knus binnen

Hopelijk blijft het droog op Valentijnsdag, maar daar is geen garantie voor. Dan is het de kunst om het samen binnen gezellig en knus te maken. Bak samen een taart of speel een spelletje. Wat te denken van een gepersonaliseerde versie van 30 seconds? Of een speurtocht door je woning met als prijs een mandje lekkernijen van bijvoorbeeld Fresca Sardegna. Doe de open haard aan (of zet een haardvuur-dvd op) en ga gezellig binnen picknicken. Wil je het wat spannender maken? Speel dan truth or dare. Wedden dat je niet meer het huis uit hoeft te gaan…

Foto|Pexels

Uit eten

Je moet wel op tijd reserveren, maar de dag afsluiten in een van de gezellige Deventerse restaurants is altijd goed! Sommige restaurants hebben op dinsdag 14 februari een valentijnsmenu, maar je kan natuurlijk ook gewoon een hapje eten in een brasserie of bistro.

Heb je na het eten nog geen zin om naar huis te gaan? Misschien kan je samen een filmpje pakken in de bioscoop. In Vue op het Boreelplein zie je bijvoorbeeld ‘Good Luck to you, Leo Grande’ of ‘Fijn weekend’.

Films
Foto | Pexels

Nachtje ergens anders

Wil je de dag in stijl afsluiten? Dan neem je jouw geliefde niet mee terug naar huis, maar brengen jullie de nacht ergens anders door! Deventer heeft genoeg gezellige hotels, Airbnb’s en B&B’s. Met zo’n verrassing kan deze Valentijnsdag echt niet meer stuk!

Lebuinuskerk
Foto: Bart Ros

Lees ook:

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Heerlijk! Deze markt moet je zaterdag echt even bezoeken”

Heerlijk! Deze markt moet je zaterdag echt even bezoeken

hanzemarkt
Ga naar “Rapper worden? Deze bekende artiest geeft gratis lessen in Deventer”

Rapper worden? Deze bekende artiest geeft gratis lessen in Deventer

Rapper Deventer
Ga naar “Dit is nu bekend over Deventer Op Stelten 2023”

Dit is nu bekend over Deventer Op Stelten 2023

Deventer op Stelten 2023 foto_ Bart Ros

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

  • Kwantum
  • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Blue Band roombeter plantaardige variatie van € 6,38 voor € 3,19”

Alle Blue Band roombeter plantaardige variatie van € 6,38 voor € 3,19

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Grand’Italia sauzen van € 5,78 voor € 2,89”

Alle Grand’Italia sauzen van € 5,78 voor € 2,89

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 26 maart 2023