Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Borrelen in een urban jungle of privé bioscoop huren: 8 x dit wist jij nog niet over MIMIK

Aangeboden door MIMIK 9 oktober 2020

Koffie of een borrel in de urban jungle van café HIER, ontbijten in je pyjama, de nieuwste films bekijken of een privé bioscoop huren voor jou en je vrienden. Er valt genoeg te beleven in MIMIK. Wij zetten acht toffe feitjes voor jou op een rij. Wedden dat jij dit nog niet wist over het nieuwe filmtheater in onze stad…

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Allereerst is het goed om te weten dat je in MIMIK veilig naar een theatervoorstelling of film kunt gaan. Het programma gaat – met extra veiligheidsmaatregelen – gewoon door. Natuurlijk zit je in de verschillende zalen op anderhalve meter afstand van je buurman of buurvrouw. Verder geldt er een maximaal aantal bezoekers voor alle zalen en moet je – als je door het gebouw loopt – een mondkapje op. Zit je eenmaal in je stoel, dan mag het mondkapje weer af.

‘Het is belangrijk om te blijven komen. Er zijn artiesten die moeite steken in mooie voorstellingen’

Het voordeel van de nieuwe maatregelen? Het is een stuk rustiger dan normaal in het filmtheater. Jij kunt hier in alle rust terecht. ”Daarom is het juist belangrijk om te blijven komen”, vertelt Miriam van MIMIK. ”Er zijn artiesten die moeite hebben gestoken in een voorstelling en er staat een mooi podium. Dat is de moeite waard.” Nog niet overtuigd? Klik naar rechts om te lezen waarom jij  MIMIK zeker weten wilt bezoeken.

1. Sneak preview

Elke dinsdag kun jij een spiksplinternieuwe film zien tijdens de ‘sneak preview in MIMIK‘. Het gaat om voorpremières, dat betekent dat de films die je ziet nog niet zijn uitgebracht in Nederland. Elke week een andere film, te bezoeken voor € 7,50. Welke films er te zien zijn, dat houdt MIMIK geheim. Een verrassingsfilm dus.

MIMIK filmtheater in Deventer
Foto: indebuurt

2. Cinekid

Cinekid is hét filmfestival voor kinderen van 4 tot 14 jaar. En deze herfstvakantie komt het filmfestival naar Deventer. Van 11 tot 18 oktober kun jij bij MIMIK terecht voor jeugdfilms, die trouwens ook heel leuk zijn voor ouders, gave workshops en knutseluurtjes. Als je wilt kun je elke dag een andere film zien met jouw kids.

Workshop vloggen of virtual reality

Maar ook de workshops zorgen voor extra beleving in de herfstvakantie. Zo is er onder andere een workshop waarin kinderen leren hoe ze een originele vlog kunnen maken. Verder kunnen kinderen met een VR-bril op expeditie langs de geschiedenis van onze media. Ook is er dinsdag een heus pyjama-ontbijt. Jouw kids kunnen de dag beginnen met een ontbijtje bij MIMIK, waarna ze neerploffen in één van de filmzalen voor een toffe jeugdfilm. Het volledige programma vind je op de website van MIMIK.

MIMIK
Foto: Max Kneefel

3. Theatertips van Sanne

Theaterprogrammeur Sanne houdt een spreekuur voor de theaterdummies onder ons. Handig! Want in MIMIK zie je veel nieuwe namen of try-outs van bekende namen. Welke voorstelling jij absoluut niet mag missen? Of wat jij moet zien als je van comedy, drama of juist van zang houdt? Sanne beantwoordt graag jouw vragen over het programma, geeft je advies en laat je weten waar zij zelf door geraakt wordt. Wanneer het eerst volgende spreekuur plaats gaat vinden? Dat lees je op MIMIK.nl. Kun je daar niet op wachten? Dan is Sanne ook bereikbaar via [email protected].

MIMIK Deventer
Foto: indebuurt

4. Expat cinema

Elke woensdag zie je bij MIMIK de mooiste films met Engelse ondertiteling. MIMIK trapt af met de Koreaanse film Parasite, een oude hit. Parasite was zes keer genomineerd voor een Oscar en verzilverde er vier, waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur. Tijdens Expat Cinema zie je naast oude hits vooral nieuwe films, allemaal met Engelse ondertiteling dus.

Bioscoop Deventer
Foto: indebuurt

5. Gratis kunst kijken

Als je MIMIK bezoekt doe je er goed aan om even neer te ploffen op de bank op de eerste etage en je ogen goed de kost te geven. Aan de wand hangt elke tien weken namelijk kunst van een andere lokale artiest. Deventer kunstenaar Maaike Folmer trapte af, en vanaf 9 oktober hangt hier kunst van de leerlingen van het Kunstcircuit.

Foto: indebuurt
MIMIK. Foto| indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

6. Toffe horeca

MIMIK heeft twee horecagelegenheden, direct naast de ingang vind je café ‘HIER’ en op de eerste verdieping bar ‘DAAR’. Je kunt er terecht voor een kopje koffie, glas wijn of borrelhap voordat je naar een voorstelling gaat. Maar ook als je geen kaartje hebt voor de film of het theater ben je HIER en DAAR welkom. En dat is zeker de moeite waard, want het ziet er prachtig uit. De gigantische planten zorgen voor jungle vibes in de sfeervolle ruimtes, en dan hebben we het nog niet eens gehad over dat uitzicht over de IJssel…

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: MIMIK

7. Privé bioscoop

Wist jij dat de verschillende zalen en ruimtes in MIMIK te huur zijn voor een zakelijke bijeenkomst of een event? Zo kun je één van de filmzalen afhuren om hier met een select gezelschap een film te kijken. Maar lenen de grote filmschermen zich ook goed voor een zakelijke presentatie aan collega’s.

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

8. Met je voetjes omhoog op de bank

Voel je je ondanks de veiligheidsmaatregelen niet prettig bij een bezoek aan MIMIK? Dan is er goed nieuws. Via Picl.nl kijk jij thuis vanaf de bank naar de films van MIMIK. Zo kun jij toch de allernieuwste premièrefilms en documentaires bekijken én steun je tegelijkertijd MIMIK. Filmprogrammeur Anton tipt de film ‘Once were Brothers’. Een documentaire met onder anderen Bruce Springsteen over de legendarische ‘The Band’. Te bekijken voor € 8,50.

MIMIK Deventer
Foto : Pexels

Meer over MIMIK

Op de hoogte blijven van het laatste film- en theaternieuws? Volg MIMIK dan op Facebook en Instagram.

MIMIK Deventer
Foto: MIMIK

Meer over MIMIK ontdekken?

MIMIK theaters

Geopend09:00 - 23:00

Achter de Muren Vispoort 10, Deventer

Bekijk meer:theaters
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.