Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x tips om de Deventer Boekenmarkt te overleven

Door Simone Groot Lipman 4 augustus 2018

Boekenlijstje onder de arm, sjouwen met tassen en meegaan in de pinguïnloop. Het is weer tijd voor de jaarlijkse boekenmarkt in Deventer. Met meer dan 850 kramen is het uitgegroeid tot de grootste van Europa. Met ruim 125.000 bezoekers op de eerste zondag van augustus is het een drukste van jewelste in de binnenstad. No worries, want met deze tips red jij het wel:

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Draag goede schoenen

Hakken is misschien niet zo’n goed idee. Slenter lekker door de straten op je gympen of sneakers. De route is minstens zes kilometer lang, dus dat ga je wel voelen in je benen en voeten.

Cash

Een van de topattracties tijdens de Boekenmarkt: pinautomaat. Er zijn boekhandelaren die beschikken over een pinautomaat, maar lange na niet iedereen. Dus cash money is erg belangrijk, en voorkom een wachttijd door van tevoren te pinnen. Weet je ook zeker dat er genoeg geld uitkomt. 

Vergeet je tasje niet!

Misschien staat er dit jaar maar één boek op je boekenlijst. Maar ja, jij weet ook hoe dit gaat. Als je de eerste tien kramen voorbij loopt, sta je ineens al met twee boeken in je handen. Handig om dus een rugtas bij je te hebben. Of zo’n boodschappen trolley, niet de meeste fancy maar wel goed voor je rug. Want je moet al genoeg bukken en uitrekken om het juiste boek te vinden.

Flesje water

Handig voor in je tas: een flesje water. Het wordt niet bloody hot morgen in de stad, maar met nog temperaturen van rond de 26 graden kan het best warm zijn. Dus een flesje water mee op zak is niet heel onverstandig. En anders las je vaker een break in op de vele terrassen die Deventer rijk is. En het fijne is, je kunt hem gewoon vullen bij de extra watertappunten op de Nieuwe Markt, Grote Kerkhof en op de welle.

Zoek de rust

Heb je je boek gevonden? Good for you! Het liefst wil je natuurlijk gelijk al een begin maken in je nieuwe – nu al favoriete – boek. Ontwijk de drukte en zoek de plekjes op waar je rustig in je boek kunt duiken. Zonder dat iemand je vol verbazing hoort reageren of moet lachen. Gewoon in de binnenstad. We hebben ze voor je op een rij gezet:

verborgen-plekjes-deventer-boek-lezen

In alle rust lezen: 9 x verborgen plekjes in Deventer

Zondag 5 augustus is de 30ste editie van de Deventer Boekenmarkt. Het zal weer warm en druk zijn op ...

Meer weten?

deventer-boekenmarkt-2016-pr

Boekenmarkt Deventer 2018: alles wat je moet weten

Yes we mogen bijna weer: lekker 6 kilometer slenteren langs alle 850 (!) kraampjes. De 30ste editie ...

Dit is er allemaal te doen rondom Deventer Boekenmarkt 2018

Zondag 5 augustus 2018 kunnen we weer lekker 6 kilometer slenteren langs alle 850 (!) kraampjes tijd...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.