5 x supermooie (korte) wandelroutes in Deventer

Door Simone Groot Lipman 12 januari 2019

Meer bewegen in 2019? Dat kan echt niet alleen in de sportschool of bij een sportvereniging. Je kunt ook gewoon lekker een wandeling maken en ook nog eens genieten van de omgeving. Om het nieuwe jaar goed te beginnen hebben we een paar mooie wandelroutes in Deventer voor je op een rij gezet.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Stadswandeling

grote-kerkhof-autovrij

Deze route van 5km is een mooie stadswandeling. De wandeling loopt langs historische bezienswaardigheden, over oude kades en pleinen aan de IJssel.

Diepenveen

korte-wandelroute-deventer
Foto | WayPoint

Deze route van 9 kilometer start in het dorp Diepenveen bij Hof van Salland. Bij de Kieftenweg loop je de bossen in. Hier loop je langs de golfbanen en begraafplaats terug het dorp in.

Colmschate

korte-wandelroute-deventer
Foto | Wij Deventer

In de omgeving van Colmschate zijn een vijftal wandelingen uitgezet. Het gaat om wandelingen van 3,2 / 7,7 / 8,5 / 10 en 11 km en ze starten allemaal bij de Ulebelt. De paarse wandelroute van 7,7 leidt je langs landgoed De Bannink. Via zandpaden loop je langs een landhuis, boerderijen en het spoor. Bekijk hier de rest van de routes.

Het Lebuinuspad

korte-wandelroute-deventer
Foto | Lebuinuspad.nl

Voor de echte wandelliefhebbers, is er een ‘uitschieter’ in de lijst. Trek je zondagmiddag uit voor deze prachtige route van 15km. Het Lebuinuspad; de naamgever van het pad Lebuinus was een monnik die uit Engeland via Wilp de IJssel bij het latere Deventer overstak. Die oorspronkelijke route van Lebuinus heeft de Stichting ‘In het voetspoor van Lebuinus’ geïnspireerd om een wandelroute te ontwikkelen tussen Twello, Wilp en Deventer

Oxe

korte-wandelroute-deventer
Foto | WayPoint

Rijd of fiets ten zuidoosten van de stad richting Oxe. Hier vind je een mooie landelijke wandeling van bijna 8 kilometer door landgoedbos en boerenland. De route gaat over zandwegen, beekoevers, bospaadjes en rustige verharde weggetjes. Ondanks de A1 vlakbij, is het hier heerlijk rustig wandelen. Het landgoed aan de Dortherbeek bied een afwisselend bos in Engelse stijl, doorspekt met kleine akkers.

wandelroutes-deventer

Lekker naar buiten: 7 x mooie wandelroutes in Deventer

Zin in een stevige wandeling? Je kunt natuurlijk shoppend door de stad gaan struinen of langs de IJs...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.