Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gastredacteur Sjef gaat volle bak tijdens NK Snuffelen

Door Janneke Pol 4 oktober 2019

Welkoop Diepenveen viert dierendag met een bloedstollende NK Snuffelen. Wie anders dan onze gastredacteur Sjef kan het best de letterlijke proef op de som nemen? We stuurden hem de ballenbak in, op zoek naar koekjes in recordtempo. Dit vond hij ervan.

Zijn indebuurt-rode halsbandje straalt het uit en zijn neus is nog nooit zo scherp geweest, gastredacteur Sjef is klaar voor zijn debuut tijdens het NK Snuffelen in Welkoop Diepenveen.

Grotere hondenballenbak

Hoe ze bij Welkoop op dit evenement zijn gekomen? “Vorig jaar was het al een succesvol concept, toen hadden we alleen een ballenbak”, zegt Welkoopmedewerkster Colinda. “Nu hebben we er een wedstrijdelement aan toegevoegd, namelijk de snelste snuffeltijd.” Ook is de wedstrijdballenbak iets groter gemaakt. “We kwamen erachter dat het voor grotere honden een uitdaging was om hier de kont te keren”, lacht Colinda. “Daarnaast hebben we een hondenbuffet met lekkere koekjes.”

Sjef1
Foto|indebuurt

Kop in de gekleurde ballen

Intussen ziet Sjef ballen in alle kleuren van de regenboog en ruikt hij de verse hondenkoekjes. ‘Gast’redacteur krijgt dan ook al gauw een extra dimensie (zet maar even een raampje open). De teckel kan niet wachten tot hij de geuren kan opsnuffelen en de koekjes kan proeven. “Dit kon nog wel eens een recordje worden”, zien we Colinda denken. Tot hij op links het hondenbuffet treft en ziet dat de meest lekkere dingen gewoon voor het oprapen liggen. Tijdelijk verdwijnt de focus.

Sjef3
Foto|indebuurt

Genoeg gekeft, als een dolle die ballenbak in. Lenig springt Sjef over de rand die gemaakt is van kleine hooibalen. Kiezen tussen gekleurde ballen én koekjes is een keuze tussen twee ultieme guilty pleasures. Al gauw duikt hij met zijn kop tussen de gekleurde ballen en heeft hij de koekjes te pakken.

Nog tot zaterdag

“Op deze manier hopen we veel honden een plezier te doen. Niet alleen op dierendag, maar ook de zaterdag erna”, zegt Colinda. “Alle honden zijn welkom, ook alleen voor een proeverij van het buffet.” Vandaag kunnen hondeneigenaren nog tot 18 uur met hun viervoeter terecht, morgen tijdens openingstijden van Welkoop Diepenveen.

 

En verder:

Bij van Bruggen theehuis Deventer

Net even anders: geen bitterballen maar een croquetten tosti!

Theehuis Bij van Bruggen heeft sinds een paar weken de croquetten tosti op de kaart staan. Met boere...

adv.