Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je kunt ze zó ophalen! 10 x asieldieren die al het langst wachten

Door Janneke Pol 13 augustus 2019

De hokjes zitten vol, de vrijwilligers werken zich een slag in de rondte. De zomerperiode staat bij dierenasiel de Kuipershoek voor enorme drukte! Het uiteindelijke doel? Een fijn nieuw plekje voor de huisdieren. Deze tien dieren wachten al de langste tijd op een nieuwe baas. 

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Energieke Scooby

Scooby
Hond Scooby. Foto| Dierenasiel de Kuipershoek

Scooby is een energieke en leergierige kruising Herder van 6 jaar oud. Ze is gek op aandacht en werkt graag voor haar baas. Wel moet dit een consequente sportieve baas zijn, die duidelijk leiding kan geven, anders neemt Scooby een loopje met je. Trainen is haar lust en haar leven, ze is heel goed in denkspelletjes, maar haar specialiteit is te trainen met speeltoestellen. Als je gaat fietsen of wandelen moet je wel zorgen dat je haar goed onder controle hebt, ze is namelijk erg sterk. Deze enthousiaste hond is op zoek naar een plek waar ze het alleenrecht heeft, omdat ze het niet op ander dieren heeft. Bekijk hier meer over Scooby.

Kitty, een zelfverzekerde dame

Kitty
Foto|Dierenasiel de Kuipershoek

Van Kitty is samen met een andere kat afstand gedaan, omdat hun eigenaren vaker van huis waren. Haar leeftijd is geschat op ongeveer 12 jaar. Kitty is een zelfverzekerde dame. Ze doet graag haar eigen ding en komt op haar moment vanzelf naar je toe voor aandacht, waarbij er gezellig rond je heen wordt gedrenteld. Het aaien valt dan zeker onder de waardering en meer moet je echt niet van Kitty vragen, want dat kan een behoorlijke ontploffing veroorzaken. Hierdoor zal Kitty geen verantwoorde match met kleine kinderen zijn en is een thuis zonder hen veiliger.
Kitty heeft graag het alleenrecht. Bekijk ook het filmpje van Kitty!

Flip, een vent van weinig poespas

Flip
Foto|Dierenasiel de Kuipershoek

Hij kon niet aarden in het drukke gezin en dus moest hij er weg. Kater Flip is ongeveer 7 jaar oud. Flip is een stress ontvankelijke vent. Hij vindt het fijn om zijn eigen gang te kunnen gaan en komt ondertussen gezellig bij je buurten, want geniet ook enorm van samen tijd doorbrengen. Daarnaast waardeert Flip aaien zeer en wenst verder liever niet teveel poespas aan zijn lijf, ondanks dat het meestal wel wordt toegelaten is dit geen prettige ervaring. Kleine kinderen gaat Flip echt uit de weg en stelt meer rust erg op prijs, waardoor een thuis zonder hen de enige geschikte situatie voor hem zal zijn.

Smokey heeft wat tijd nodig

Smokey
Foto|Dierenasiel de Kuipershoek

Smokey (ongeveer zes jaar oud) is een argwanende vent. Hij vindt alle nieuwe indrukken ontzettend spannend en verstopt zich in het begin wat echt maandenlang duurt, om stukje bij beetje steeds meer uit zijn schulp durven kruipen. Je moet hem daarin beslist met rust laten en niks willen forceren, want dat werkt compleet averechts. Door geruststellend tegen Smokey te praten groeit zijn vertrouwen en is het moment daar dat hij naar je terug miauwt, waarna op eigen initiatief toenadering zoeken vanzelf komt.

Cego houdt van aaien

Cego
Foto|Dierenasiel de Kuipershoek

Sinds december vorig jaar woont Cego al in het asiel. Hij kwam hier terecht als vondeling. Zijn leeftijd is geschat op ongeveer 8 jaar. Cego is een stressgevoelige kat. Hij lijkt heel dapper op verkenning uit te gaan, maar vindt de nieuwe indrukken eigenlijk best spannend wat blijkt door het opzetten van zijn haren en doet dit bij alle onverwachte gebeurtenissen. Ondertussen komt Cego graag kennis maken, waarna gezellig rond je heen drentelen volgt en het aaien met genoegen in ontvangst wordt genomen.

Eigenzinnige Annie

Annie
Foto|Dierenasiel de Kuipershoek

Annie is in het asiel terecht gekomen wegens overlijden van haar eigenaar. Haar leeftijd is geschat op ongeveer 11 jaar. Annie is een eigenzinnig vrouwtje. Ze komt op eigen initiatief vanzelf naar je toe om kopjes te geven en waardeert een subtiele aai terug dan zeer, maar benader je Annie wanneer zij er geen zin in heeft of gaat het niet naar wens en een venijnige reactie kan volgen. Je moet haar al helemaal nergens toe willen dwingen, want gooit alles in de strijd om daartegen te protesteren en Annie zal erg dankbaar zijn als je haar de gang laat gaan. Ze geeft je hiervoor in de plaats het vertrouwen, waardoor er een fijne vriendschapsband ontstaat.

Kopjes van Bempie?

Bempie
Foto|Dierenasiel de Kuipershoek

Hij viel zijn vrouwelijke baasje aan en daarom kon hij niet meer thuis wonen. Bempie zijn leeftijd is ongeveer 6 jaar. Bempie is een eigenzinnige kater. Hij komt vanzelf naar je toe om kortdurend contact te maken en geeft kopjes langs je heen, waarna er weer verder op onderzoek uit wordt gegaan. Wanneer het moment daar is en je het niet lang doet waardeert Bempie subtiel aaien zeer, maar wenst ook graag dat je hem zijn eigen gang laat gaan.

Hood is graag in gezelschap

Hood
Foto|Dierenasiel de Kuipershoek

Hood kwam naar het asiel, nadat zijn baas is overleden. Hood is een heel lieve sociale hond, die erg gek op aandacht is, maar waarschijnlijk nooit geleerd heeft om alleen te moeten zijn. Hij vindt het erg vervelend en moeilijk om alleen thuis te zijn en dit zou heel langzaam opgebouwd/aangeleerd moeten worden. Hood is erg leergierig, gek op ballen en vindt het heel leuk om wat voor een koekje te doen.

Sammy houdt van brokjes

Sammy
Foto|Dierenasiel de Kuipershoek

Van Sammy is afstand gedaan vanwege zijn eetobsessie, daarnaast gaat het niet goed meer met de andere kat samen. Zijn leeftijd is ongeveer 3 jaar. Sammy is een levendige vent. Hij miauwt heel wat af om de aandacht te trekken en loopt uit nieuwsgierigheid overal naar toe of naar binnen, al wordt drukte liever vermeden door het opzoeken van meer rust. Bij je in de buurt zijn vindt Sammy erg gezellig en waardeert een aaisessie zeer, maar heeft wel zijn grens als je te ver gaat. Kleine kinderen is Sammy niet gewend en treft het gezien zijn stress gevoelige karakter ook weer beter binnen een gezin zonder hen.

Temperamentvolle Kwik

Kwik
Foto|Dierenasiel de Kuipershoek

Kwik is in het asiel terecht gekomen als vondeling. Haar leeftijd is geschat op ongeveer 2 jaar. Kwik is een temperamentvolle dame. Ze komt op haar moment graag naar je toe en vindt het vervolgens erg gezellig om rond je heen te drentelen, waarbij subtiel aaien zeer wordt gewaardeerd. Gaat het niet naar wens of benader je Kwik zodra zij er geen zin in heeft en een behoorlijk venijnige reactie kan volgen, zodat haar ergens toe dwingen al helemaal uit den boze is. Ze behoeft nou eenmaal weinig intimiteit en als je daaraan houdt, dan ontstaat er juist een hechte vriendschap samen.
Begrijpelijk zal zijn dat Kwik gezien haar licht ontvlambare karakter niet geschikt is bij kinderen en een gezin zonder hen meer veiligheid biedt.

Supermatch?

Denk je een match te hebben gevonden? Kom dan kennis maken met jouw potentiële huisgenoot. Neem contact op via telefoonnummer 088-8113650.  Ben je van plan een van deze dieren onder je hoede te nemen? Laat het ons weten via [email protected] Wij volgen de kennismaking en verhuizing namelijk graag!

Lees ook:

Friends

#eenzamejongeren en #maatjegezocht trending! Ook in Deventer

Nadï van de Watering (25) voelt zich eenzaam. Zij deed haar verhaal bij Omroep Gelderland en de reac...
Relschoppers

Herken de hooligan! Politie maakt foto’s relschoppers openbaar

In een uiterste poging om drie relschoppers te pakken heeft de politie in Den Bosch herkenbare foto’...

 

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Dieren Wonen

adv.