Top 2000 Stembus in Deventer: dit stemmen Deventenaren

Door Simone Groot Lipman 6 december 2018

De Top 2000 stembus van NPO Radio 2 was donderdag 6 december in Deventer. Liefhebbers van de ‘Lijst der Lijsten’ konden bij de Deventer Schouwburg hun stem uitbrengen Er mocht een top-35 samengesteld worden. We spraken Deventenaren over hun favoriet.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Ton Masselink

Top 2000 stembus Ton

Ton (28) hoorde gisteren op de radio dat de stembus ook naar Deventer kwam. ”Een vriend van mij heeft mij ooit aangespoord om te gaan stemmen. Dit doe ik nu al steevast een aantal jaar. Dit keer achter mijn laptop maar bij de stembus. Ik luister vaak radio 2, maar alleen in de radio. En de Top 2000 blijft een mooie afsluiter van het jaar. Een echte must voor mij in de lijst was Johnny Cash. Hij wordt zeer ondergewaardeerd. Dus daar ging absoluut mijn stem heen!”

Maaike (21)

Top 2000 stembus Maaike

Student Maaike heeft vanochtend nog haar lijst samengesteld op een notitieblok, zodat het stemmen wat sneller gaat. ”Ik ben met de Top 2000 opgegroeid. Vroeger haatte ik het, maar vanaf mijn twaalfde ben ik de grootste liefhebber in huis. Ik hou van de jaren ’60, ’70 en ’80 muziek. Een instrumentale solo van tien minuten kan ik echt van genieten. Ook het stemmen is een traditie. Op 31 december is het mijn feestdag. Dan ga ik altijd oliebollen bakken met mijn vader met de stereo buiten aan. Op mijn nummer 1 staat Piano Man van Billy Joel.

Lisette (21) met vader Jan

Top 2000 stembus Jan Lisette

Jan heeft zijn lijst zaterdag online al ingevuld, maar neemt toch even een kijkje met zijn dochter die de lijst aan het invullen is. Jan: ”Als je naar de lijst kijkt is het eigenlijk oude mannenmuziek. Het blijft lekker hangen. En het is gewoon een week lang een overdosis goede muziek!” Lisette is thuis dan ook opgevoed met de Top 2000. ”Het zijn golden oldies. Ik heb ook bijna alleen maar klassiekers ingevuld, weinig vernieuwing. Mijn lijst komt aardig overeen met die van mijn vader. Je mag er maar 35 doorgeven, dus op het laatst zie je de verschillen. De nummer 1? Electric Light Orchestra met Mr. Blue Sky.”

Stemmen voor de Top 2000 kan tot vrijdagavond 7 december. Dan wordt de Top 10  bekendgemaakt. De onthulling van de volledige lijst van 2018 volgt op woensdag 19 december.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Deventenaren

adv.