Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Roze emoji-huis als gevolg van burenruzie? Dit zijn de meest bekende burenruzies in Deventer

Door Janneke Pol 14 augustus 2019

Wat doe je als de buren verklappen dat jouw huis stiekem op Airbnb staat? Juist! Dan verf je als wraak je eigen huis roze en voorzie je het van grote emoji’s op de gevel. Tenminste, dat dacht een bewoonster van het Amerikaanse Manhattan Beach. Zelf omschrijft ze de metamorfose van haar (voorheen crèmekleurige) woning nu als ‘modestatement’. Zo zagen de meest uit de hand gelopen burenruzies in Deventer eruit.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

‘Zwembadoorlog’ in het Rode Dorp

Burenruzie4
Foto|Ronny te Wechel

Bewoners van het Rode Dorp dachten vorig jaar met het mooie weer de kinderen te vermaken door een zwembad op de stoep te plaatsen. De gemeente wilde de baden weg hebben omdat zij verantwoordelijk is als er ongelukken gebeuren. Met hoge boetes in het vooruitzicht werden de bewoners gedwongen een einde te maken aan het plezier.

Gevecht in Groot Douwel

Burenruzie
Foto|Pexels

Vorig voorjaar escaleerde een langer slepende burenruzie op een hondenveldje in de Deventer wijk Groot Douwel in een gevecht. Een van de mannen liep daarbij dergelijk zwaar letsel op dat hij half blind is geworden. De 67-jarige Ton H. werd door justitie gezien als de veroorzaker van dat letsel.

Gezin op straat

Burenruzie2
Foto|Unsplash
Een gezin met vier kinderen uit Diepenveen werd in 2015 uit hun huis gezet. Dat was het gevolg van een langslepende burenruzie waar zelfs een rechter aan te pas moest komen. Al zeker 2,5 jaar was er een conflict tussen drie gezinnen in de Draaiomsbuurt in Diepenveen. Volgens woonstichting De Marken was er over en weer sprake van agressie, geweld en beschuldigingen. Dat veroorzaakte veel onrust in de buurt.

Buurman met bijl te lijf

Burenruzie3
Foto|Pexels

In de Deventer wijk Voorstad pakte de politie in 2016 een 36-jarige bewoner op nadat hij een andere buurtbewoner had bedreigd met een bijl als gevolg van een burenruzie.

Lees ook:

Stadsdichter Robin Bleeker

Hoe stadsdichter Robin zijn benoeming ervaart! (In rijmvorm, uiteraard)

Onze nieuwe stadsdichter, hij heet Robin Bleeker. Hij is 33 jaar en ervaren schrijver en spreker. De...
Sammy

Je kunt ze zó ophalen! 10 x asieldieren die al het langst wachten

De hokjes zitten vol, de vrijwilligers werken zich een slag in de rondte. De zomerperiode staat bij ...
Tamara Stoffers

Haar stijl? Sovjet-Unie! Op de thee bij Tamara

Van theepot tot glaasjes, van boeken tot beeldjes, Sovjetpetten en zelfs het dekbed. Werkelijk alles...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.