Prachtige plaatjes van vijf Deventer fotografen zijn te zien in één expositie

Door Simone Groot Lipman 10 januari 2018

Van vrijdag 12 januari t/m 23 februari exposeert Rauw Licht diverse foto’s in de Grote of Lebuïnus kerk. Rauw Licht is een fotocollectief uit Deventer, dat ontstaan is door een gezamenlijke passie: het laten zien van een verhaal door middel van fotografie. Denk hierbij aan analoge zwart-wit platen, digitale natuur foto’s, zelfportretten en reisfotografie. Wij laten graag alvast een voorproefje zien:

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Arda Aras

arda aras rauw licht
Foto: Arda Aras Photography

Deze foto is geschoten door Arda Ara. Hij fotografeert met name landschappen.  Om bijzondere landschappen vast te leggen gaat hij graag op reis. Ik wil de kijker overweldigen met de kracht van de natuur. Het is belangrijk om op het ideale moment op de juiste plaats te zijn. Wanneer is dat dan? Arda schiet graag tijdens ‘the golden hour’. Oftewel, de periode kort na zonsopgang en voor zonsondergang waarin het daglicht roder en zachter is. De opkomende of dalende zon zorgen voor een dromerig effect. Wij zitten al weg te dromen hoor… Wie krijgt nou géén zin na het zien van dit plaatje om je vakantie te gaan boeken?

Chris Waarlo

rauw-licht-chris-waarlo
Foto: Chris Waarlo

Deze foto heeft Chris geschoten. Deze  foto van de verweerde muur, is onderdeel van een grote serie die ‘Living Walls’ heet. Chris legt uit: ”In deze serie zijn veel muren te zien die een eigen leven zijn gaan leiden, omdat er bijvoorbeeld een schimmel in groeit, vochtplekken in optrekken, vaak verbouwd of gerepareerd zijn of veelvuldig door de mens wordt gebruikt.”

Jeroen Helle

jeroen helle rauw licht
Foto: Jeroen Helle

Jeroen Helle maakte deze close-up foto in de Perifeer, dit is een intiem podium in het Havenkwartier. ”Harco Rutgers heeft hier zijn werkruimte / podium en nodigt hier muzikanten en geluidskunstenaars uit binnen- en buitenland uit om op te treden. Ik zit daar al sinds eind 2016 op de eerste rij om foto’s te maken. Nu zijn ze voor het eerst te zien in print.”

Daniël Kers

daniel kers
Foto: Daniël Kers

Prachtig straatbeeld, gemaakt door Daniël Kers. Zes jaar geleden is hij begonnen met fotograferen. ”Mijn keuze gaat vooral uit naar straatfotografie. Als ben ik de laatste periode steeds meer zelfportretten aan het maken. Misschien als onderzoek naar mezelf? En ik kies specifiek voor zwart-wit, want dat is gewoon te gek!”

Jelmer Gremmen

jelmer gremmen rauw licht
Foto: Jelmer Gremmen

Jelmer fotografeert graag alledaagse zaken op een zodanige manier dat het interessant of minder alledaags wordt. Dat is waar hij naar op zoek is, wanneer hij in steden rondloopt in Europa en daarbuiten. Gewoon rondlopen, net zoals hij deed bij deze foto. ”Ik was in Mudanjiang, een nietszeggende stad in het uiterste oosten van China. Ik was lukraak in een stadsbus gestapt en na een kwartier rijden er uitgestapt, op de gok op zoek naar beeld.” Nou dat is gelukt Jelmer!

Hoewatwaar: Vijf mannen die tijdens deze expositie hun eigen visie en stijl laten zien. De expositie is gratis te bekijken tijdens de openingstijden van de kerk. De opening vindt plaats op vrijdagavond 12 januari, om 19.00 uur.

Grote of Lebuinuskerk bezienswaardigheden

Nu gesloten11:00 - 16:00

Grote Kerkhof 38, Deventer

Bekijk meer:bezienswaardigheden
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶