Opa Ton gaat knutselen in de 5hoek: ‘We maken ware meesterwerken, van Darth Vader tot Batman’

Door Ton Lieftink 11 maart 2018

Het verbindingscentrum de 5hoek is tien weken geleden gestart onder de bezielende leiding van de beheerders Rolf en Ria Lübbe. Vandaag werd ik ontvangen door Ria en zij heeft er overduidelijk zin in om van het centrum de centrale plek in de wijk te maken. Het verbindingscentrum, dat is gelegen aan het Andriessenplein 1, moet uitgroeien tot een bruisende ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Het maakt niet uit wie of wat je bent, iedereen hoort erbij en is van harte welkom.

In de afgelopen tijd zijn er al veel activiteiten georganiseerd. Uitgebreid vertelt Ria over het succes van de Bingo die onlangs is gehouden. Vooraf werden de duimen gekruist en werd er gehoopt op een flinke toeloop. Dat het volle bak is geworden hadden de organisatoren niet verwacht. De Bingo werd ook mede een succes omdat de prijzen werden aangeboden door de marktlieden en ondernemers op het Andriessenplein.

Activiteiten

Het bruist enorm binnen en buiten de muren van het centrum. Het borrelt daar van de ideeën en vele zullen zeker tot uitvoering worden gebracht. Terwijl ik een lekker vers gezet bakkie koffie door Margreet (ook een drijvende kracht) krijg aangeboden vertelt Ria verder. Zo lopen er binnenkort Minions rond. Dat wordt een heus spektakel. Verder benoemd Ria een reeks aan evenementen waarvoor ik jullie graag doorverwijs naar de agenda op de website. Eén activiteit wordt nog even extra belicht, dat is de heerlijke wijnproeverij die binnenkort zal plaatsvinden.

Knutselen

Tijdens mijn bezoek val ik ook met mijn neus in de boter. Voor de eerste keer is er een knutselclub georganiseerd. Maar liefst vijftien kinderen zijn aan het knutselen geslagen samen met twee nieuwe vrijwilligsters die de  kinderen begeleiden. Het is super gezellig en alle kinderen zijn vol enthousiasme bezig met hun knutselwerkje. Wat zij willen knutselen mogen zij zelf weten. Met rode blosjes van inspanning laten enkelen vol trots hun creatie zien. Darth Vader, Batman maar ook een versierd vogelhuisje zijn ware meesterwerken die ik mag aanschouwen. Na alle inspanning wordt er afgesloten met een lekker bordje soep.

Kinderkleding en speelgoedbeurs

Een dragend evenement voor het verbindingscentrum is de Kinderkleding en Speelgoedbeurs. Dit evenement wordt met de regelmaat georganiseerd. Zoals de naam al zegt is er speelgoed voor alle leeftijdscategorieën en kinderkleding in de maten 50 tot 170. Voor de data kun je het best de facebook pagina in de gaten te houden.

Vrijwilligers

Om alle activiteiten te kunnen blijven organiseren bestaat nog een dringende behoefte aan vrijwilligers. Ria nodigt belangstellenden uit om een mail te sturen aan [email protected] . De contactgegevens staan ook op de website. In onderling overleg wordt dan gekeken waar de wederzijdse behoefte en interesses liggen. “En we reageren altijd heel snel”, voegt Ria hier aan toe. Zelf kan ik dat bevestigen, mijn afspraak met de beheerders was in vijf minuten geregeld.

Opa Ton

Jouw vereniging in de schijnwerpers? Heb je een leuke hobby of hobbyclub? Organiseer je een evenement? Laat het Opa Ton weten, Tip de redactie