Ook deze artiesten uit Deventer staan op Spotify!

Door Tieme de Jonge 18 december 2018

Eerder deelden we een aantal artiesten uit Deventer die je op Spotify kunt vinden. De reacties stroomden binnen van nog meer zangers, dj’s en bands uit Deventer.  Deze stad heeft op muzikaal gebied ontzettend veel te bieden, dus daarom delen we graag nog een lijstje. Want ook deze muzikanten staan op Spotify!

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Jaman

Geboren en getogen in Deventer, Jaman Ypey is al jaren een succesvolle volkszanger. Als kind trad hij al op in café’s en in 2011 bracht hij zijn debuut ‘Goede Vader’ uit. Inmiddels zit hij op vier studioalbums, waarvan één zelfs is genomineerd voor een Edison Award. Luister hieronder naar zijn opzwepende ‘Oh Leilah’ uit 2015:

Snelle

Voor Lars Bos, ook wel bekend als Snelle, gaat het lekker. Vooral in 2018 heeft deze rapper uit Deventer laten zien wat hij allemaal in huis heeft. Drie van zijn tracks hebben al meer dan 1 miljoen streams op Spotify en maandelijks heeft hij ruim 200.000 luisteraars: het harde werken loont! Recent bracht hij nog een nummer uit met Jebroer: ‘Alleen Maar Gelukkig’.

Migisi

Een finaleplek in Vinylized, het conservatorium en inmiddels professioneel aan de slag met muziek. Loes Nolten heeft met haar alter ego Migisi flinke stappen gemaakt. Dat deed ze onder meer met het elektronische ‘Sonorous’, een ritmisch en mooi vocale track die lekker weg luistert.

loes

Een Deventenaar op ADE? Migisi gaat de strijd aan met haar track in de danceproducer contest Vinylized

Migisi, ofwel Loes Nolten (31), is een getalenteerde producer uit Deventer. Ze produceert tracks in ...

Jan Terlouw Junior & The Nightclub

Soul, jazz, big band, hiphop. Jan Terlouw Junior & The Nightclub is van alles en nog wat, maar het is vooral erg fijne en swingende muziek. Het project van Jan Terlouw Junior vertelt een bijzonder verhaal met als thema een jaren ’20 nachtclub. Het gelijknamige album bevat twaalf nummers en hieronder kan je luisteren naar ‘Mister Nothing’.

Drive By Wire

Toe aan een stevige sound? Dan zit je met Drive By Wire goed. De vier koppige band uit Deventer maakt door middel van zware riffs en hevige baslijnen harde desertrock dat doet denken aan band zoals Queens of the Stone Age. Muziek om met je auto over de snelweg te scheuren. Luister hieronder naar ‘Kerosine Dreams’ van het album ‘The Whole Shebang’.

Cords

Met Cords blijven we in de stevige stijl. De band uit Deventer ontstond begin jaren ’90 en speelt een mix van punk en noiserock. Ze brachten in 1993 hun eerste album ‘Taurus No Bull’ uit. Deze kreeg eerder dit jaar een remaster en staat sindsdien op Spotify. Luister naar ‘Angellust’.

Black Monsoon

Doe wat grunge, noise, desertrock en een klein beetje blues bij elkaar en je krijgt Black Monsoon. Het drietal uit Deventer en Utrecht timmeren de laatste twee jaar behoorlijk aan de weg.  Dit jaar kwam hun gelijknamige EP uit en reizen ze stad en land af voor heel wat gigs. Je kunt luisteren naar ‘Fading’ van de EP Black Monsoon.

Knars

Misschien ken je Knars van hun vorige naam Knarsetand. Mocht dat zo zijn, dan weet je wat voor uiteenlopende en met energie barstende muziek de groep maakt. Het is één grote mengpot van drum and bass, reggae, rock, punk en alles wat daar tussen en buiten zit. Nieuwsgierig? Luister dan naar ‘Bad Trip’ van het album From the Madhouse.

knars

Tof! Deventer band KNARS presenteert nieuw album in Burgerweeshuis

De breakbeat/postpunkband KNARS - voorheen Knarsetand - brengt vrijdag 5 oktober hun nieuwe album Fr...

Roots Rising

We eindigen met iet wat luchtigere muziek. Roots Rising maakt een vrolijke en opzwepende mix reggae, ska en hiphop inclusief blazers. Volgens Roots Rising is het elftal niet alleen een band, maar ook een familie. En als we horen hoe ze samen spelen, geloven we dat heel graag. Luister naar ‘Free’ op Spotify.

deventer-artiesten-spotify

Deze artiesten uit Deventer staan op Spotify!

Deventer heeft op muzikaal gebied ontzettend veel te bieden. Niet alleen in de kroegen of podia, maa...
Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.