Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liefje ontmoet in Deventer: ‘Ik zat in mijn mantelpakje aan de bar in Café Crossroads’

Door Sanne Albers 13 juli 2020

Deventer kent veel plekken die zich prima lenen voor een romantische date of ontmoeting: de IJsselkade, de smalle straatjes in het Bergkwartier of het Worpplantsoen. In de serie ‘Liefje ontmoet in Deventer’ vertellen stellen over de ontmoeting op die ene plek in onze stad. Katja Bruijnes (57) en Hans Kappert (55) ontmoetten elkaar in Café Crossroads. ”De eerste keer kamperen vond hij niks, toch hebben we uiteindelijk dertien jaar op de camping in Bathmen gestaan.”

Hans stond in 1994 regelmatig achter de bar bij Café Crossroads, ”hij hielp de nieuwe eigenaren Bertus en Maria Swiep opstarten. Die hadden het café net overgenomen”, vertelt Katja. Zij zat aan de andere kant van de bar. ”Ik kwam daar regelmatig omdat ik Maria en Bertus goed kende.”

Geen liefde op het eerste gezicht

Het was echter geen liefde op het eerste gezicht. ”Voor mijn werk als vertegenwoordiger in de chocoladebranche moest ik een mantelpakje dragen. Ik verkocht dure bonbons aan hotels en bakkerszaken. Vaak glipte ik even het café binnen voor een frisje tussen wat afspraken door, in dat mantelpakje. Daarom vond Hans mij maar een tut, dat had hij wel eens aan andere mensen verteld. Maar ik ben juist helemaal geen tut.”

‘Dat ik een alleenstaande moeder met twee kinderen was, maakte hem niks uit’

Alles veranderde op een gezellige avond in de stad. ”Niet bij Crossroads, maar een ander café waar ik met mijn vriendin opstap was. Hans vroeg aan mijn vriendin: ”Wie heb je bij je?” Hij herkende me totaal niet met een spijkerbroek aan en lenzen in plaats van mijn bril. Die avond heeft Hans mijn nummer aan een vriend gevraagd. Alleen was dat niet zo simpel als nu, we hadden nog geen mobiel.”

Een begripvolle man

”Het duurde een paar weken voor ik hem weer tegenkwam in de stad. Toen heb ik hem vertelt dat ik een alleenstaande moeder met twee kinderen was. Dat maakte hem niks uit, hij was heel begripvol en had een luisterend oor. Totaal niet opdringerig, ik had het gevoel dat hij mij snapte.”

Tekst gaat verder onder foto

Liefje ontmoet in Deventer
”Café Crossroads is altijd ons ding gebleven, tot het echt dicht ging.”

”Vanaf dat moment is het eigenlijk allemaal begonnen. Mijn kinderen zijn het belangrijkste voor mij, dus tussen hen moest het natuurlijk ook klikken. We zijn samen op vakantie gegaan, naar camping De Vlinderhoeve in Bathmen. Daar had ik een caravan staan. Het kamperen vond hij het eerste jaar niks, toch hebben we uiteindelijk dertien jaar samen op de camping gestaan”, lacht Katja.

‘We kunnen niet zonder elkaar’

”Sinds 1997 wonen we officieel samen. We zijn al een lange tijd samen nu. En dat terwijl we twee tegenpolen zijn: hij zit op de kruk en drinkt rustig zijn biertje terwijl ik met iedereen praat en graag gek doe. Juist daarom passen we bij elkaar.” Café Crossroads is altijd hun café gebleven, ”tot het echt dicht ging.”

Grappen over het mantelpakje

En dat mantelpakje? ”Die heb ik nog wel twee jaar gedragen naar werk. Dat vond hij nog steeds niks, we hebben er veel grappen over gemaakt. Nee, we kunnen niet zonder elkaar”, besluit Katja. ”Hij is een super vader voor mijn twee kinderen en ondertussen ook de trotse opa van vijf kleinkinderen.”

Lees ook:

Liefje ontmoet in Deventer

Liefje ontmoet in Deventer: ‘Ik viel altijd al op lange mannen, maar Bas spant de kroon!’

Deventer kent veel plekken die zich prima lenen voor een romantische date of ontmoeting: de IJsselka...
liefje ontmoet in Deventer

Liefje ontmoet in Deventer: ‘Ze noemen ons het Gammastelletje. We komen er nog steeds, we gaan nooit naar de concurrent!’

Deventer kent veel plekken die zich prima lenen voor een romantische date of ontmoeting: de IJsselka...
Liefje ontmoet in Deventer

Liefje ontmoet in Deventer: ‘Juist op het moment dat ik klaar was met de mannen, ontmoette ik de ware’

Deventer kent veel plekken die zich prima lenen voor een romantische date of ontmoeting: de IJsselka...

Oproep: waar in Deventer heb jij je liefje ontmoet?

Liep jij je lief tegen het lijf op station Deventer? Viel je voor de overbuurvrouw? Of sloeg de vonk...
Bevrijdingssjaal

De dames van ‘Voorstad Verbindt’ breien een Bevrijdingssjaal

De dames van het breiteam ‘Voorstad Verbindt’ zijn begin dit jaar, in het kader van de bevrijding va...
Restaurant Hōk

Nog even en Jens (31) opent zijn eerste eigen restaurant: ‘De oude Boas-stijl verdwijnt, alles wordt fris en eigentijds’

Met een hart voor horeca en een geheel eigen visie opent Jens Jongeneel (31) in augustus zijn eerste...
Hitch hiker game

Zij gaan deze zomer liften en dagen jou uit: ‘Griekenland moet haalbaar zijn’

Ze wonen op kamers in Deventer, maar zijn niet van plan daar de hele zomervakantie te blijven. Moos ...

adv.