Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liefje ontmoet in Deventer: ‘De eerste avond bracht hij me netjes thuis, ik zat op zijn bagagedrager’

Door Sanne Albers 28 mei 2020

Deventer kent veel plekken die zich prima lenen voor een romantische date of ontmoeting: de IJsselkade, de smalle straatjes in het Bergkwartier of het Worpplantsoen. In de serie ‘Liefje ontmoet in Deventer’ vertellen stellen over de ontmoeting op die ene plek in onze stad. Wilna Wesselink (57) en Eric de Boer (59) ontmoetten elkaar op een bingoavond van de Deventer rugbyclub The Pickwick Players. ”De hele familie stond bij de voordeur te kijken wie me thuis kwam brengen.”

”Ik hou helemaal niet van bingo’s, want ik win nooit wat”, begint Wilna. Toch besloot ze die bewuste avond in 1980 met haar oudere broers en ouders mee te gaan naar de bingo van The Pickwick Players. ”Anders moest ik alleen thuiszitten, daar had ik ook geen zin in”, lacht ze.

De leuke jongen aan de bar

De familie Wesselink was druk met de rugby, beide broers speelden bij The Pickwick Players en ook Wilna’s ouders deden veel voor de club. De jaarlijkse kerstbingo vond plaats in het clubhuis. ”Volgens mij zat ik aan de bar”, herinnert Wilna zich. ”Iedereen loopt wat in en uit. Het was beredruk. Ik weet niet eens hoe het gebeurde, maar Eric en ik hebben elkaar aangesproken. Ik vond hem wel leuk, hij zag er leuk uit.”

‘Ik heb hem direct voor de leeuwen gegooid’

”Net toen er een beetje schot in de zaak kwam, wilden mijn broers naar huis toe. Daar had ik geen zin in, dus ik besloot nog even te blijven. Dat betekende wel dat Eric mij naar huis moest brengen. Het was een heel stuk fietsen, ik woonde op Keizerslanden en het clubhuis zat toen nog op de Rielerenk. ”Dat geeft niet”, zei hij. Ik zat achterop zijn bagagedrager, met alleen een spijkerjasje aan in december, het was berekoud!”

Tekst gaat verder onder foto’s

Wilna en Eric tijdens de carnavalsoptocht in Deventer in 1981 | eigen foto
Eric en Wilna op de dag van hun verloving in 1982 | eigen foto

”De hele familie stond bij de voordeur te kijken wie me thuis kwam brengen. Toen Eric weg was ging het zooitje pas naar binnen.” Een paar dagen na de bingo had Wilna nog niks van Eric gehoord. Dus besloot ze zelf het hef in handen te nemen. ”Ik vond het een leuke jongen en dacht dat moet ik even warm houden, dus ik vroeg hem: ”Zie ik je nog?” Vanaf dat punt ging het snel.”

Rugby voor en na

”Hij kende mijn ouders al via de rugby en omdat mijn moeder bijna jarig was, heb ik hem maar uitgenodigd voor haar verjaardag. Ik heb hem gelijk voor de leeuwen gegooid”, lacht ze. Dat werkte, want inmiddels zijn Eric en Wilna al 35 jaar getrouwd, hebben ze een zoon, een dochter en twee kleinkinderen.

Een familieman

En al zijn ze nooit meer samen naar de bingo geweest, rugby bleef wel belangrijk. ”Eric is pas een aantal jaar geleden gestopt. Ik heb altijd gekeken, ook als ze uit moesten spelen. Dan nam ik de kinderen mee.” Wat Eric zo leuk maakt? ”Z’n karakter, hij is lief en heel gek met zijn familie. Eric doet alles voor z’n kinderen en kleinkinderen, dat is mooi om te zien.”

Heb jij jouw liefde ook in Deventer ontmoet en wil je het romantische, leuke of grappige verhaal over jullie ontmoeting graag delen op indebuurt? Mail ons dan op [email protected]

Lees ook:

KLM koffertjes

Marktplaatskoningin Brenda maakt Deventer koffertjes: ‘Beschadigde koffers met een nieuw huidje, een mooie metafoor’

Als iemand oude spulletjes nieuw leven in kan blazen, dan is het Brenda Dijkhuis wel. Haar nieuwste ...

Bibi ging voor de liefde naar Australië: ‘Als je daar maar niet verliefd wordt, zei mijn vader nog’

Ze was 23 toen de Deventerse Bibi Jellema (nu 29) naar Cambodja reisde na haar studie Internationale...
From Russia With Love

Geen geluk in de liefde? Deventerse Rayisa helpt Nederlandse mannen aan een Oekraïense vrouw

De Oekraïense Rayisa Tymoshchuk (41) verhuisde twintig jaar geleden naar Deventer voor de liefde. Nu...

Rogier bleef acht jaar in Frankrijk voor de liefde! Nu runt hij zijn eigen zaak in Deventer

Hij zou maar één jaar in Frankrijk blijven, ''Maar ik werd verliefd en toen werden het er acht.'' In...

Hallo stoere stadsverlaters! Wij zoeken mensen die Deventer inruilden voor het buitenland

Ben of ken jij iemand uit Deventer die zijn boeltje bij elkaar heeft gepakt en naar het buitenland i...

adv.