Leuk volgens Simone: ‘Dankzij indebuurt ben ik verliefd geworden op de stad’

Door Simone Groot Lipman 20 april 2019

Deze week tipt onze eigen redacteur Simone Groot Lipman haar favoriete spots in Deventer. Na bijna twee jaar indebuurt, is ze toe aan een nieuwe uitdaging en neemt ze afscheid van indebuurt. Gelukkig gaat ze niet helemaal uit de buurt: ze blijft verhalen maken in de stad, maar dan voor het Deventer Ziekenhuis.

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

3 x Simone

Simone

  • ”Ik ben opgegroeid in het buitengebied (Averlo), maar woon nu ruim een jaar in de stad Deventer en heb dankzij indebuurt zoveel bijzondere Deventenaren ontmoet. Ik heb plekken ontdekt waar ik nog nooit was geweest, bij tientallen Deventenaren mogen binnenkijken en ik ben verliefd geworden op de stad waar ik altijd al zo graag kwam. Nog toffer is dat het platform indebuurt niet meer weg te denken is uit Deventer!”
  • ”Door mijn werk bij indebuurt ben ik een wandelende agenda geworden. Mijn vrienden en familie vragen aan mij wat er te doen is dit weekend in de stad of wanneer dat ene nieuwe tentje opent. Ik zou ze natuurlijk door kunnen verwijzen naar indebuurt, maar stiekem vind ik het maar al te leuk om iedereen van informatie te voorzien! Dat wordt nog wel even afkicken.”
  • ”Omdat ik op zoveel (nieuwe) plekken kom, wil ik graag alles uitproberen. Dus heb ik nog een aardige wishlist waar ik nog graag een hapje wil eten.”

Mijn favorieten kiezen is een lastige opgave, maar ik doe een poging!

Koffie, koffie, koffie

koffie

”Voor indebuurt dronk ik nauwelijks koffie. Af en toe een latte macchiato. Ik ben nog steeds het luxe type koffiedrinker die liever voor een opgeklopte cappuccino gaat, maar soms drink ik zelfs een zwart bakkie als ik weer bij een ondernemer over de vloer ben. Zo kwam ik geregeld voor interviews bij Eigenwijs, Groote Poot en Coffee Together. Alle drie een fijne rustige en open plek. Maar ook bij Mr & Mr Espressobar, Bagels & Beans en Oscar kom ik graag.”

Flotte

flotte
Foto: indebuurt Deventer

Floor en Charlotte waren één van de eerste ondernemers die ik heb geïnterviewd voor indebuurt. Moeder en dochter die samen het avontuur starten en een passie delen voor interieur en kleding. Ik word altijd zo blij als ik deze winkel binnenstap. Het is dan ook moeilijk om met lege handen de winkel te verlaten. Ze hebben een groot aanbod in het merk Zusss waar ik helemaal gek van ben. Vaak koop ik hier een kaars of een mok – voor mezelf of als cadeautje – en een leuk kaartje.”


Meer over Flotte ontdekken?

Flotte conceptstores

Gesloten10:00 - 17:30

Grote Overstraat 77, Deventer

Bekijk meer:conceptstores

Alternote

Alternote

”Over kaartjes gesproken, ik kom ook graag bij Alternote. Hoewel mijn werkzaamheden online zijn, schrijf ik graag in mooie notitieboekjes. Voor op reis, maar ook voor mijn werk, toch leuk als je ook met je boekje kunt shinen op locatie. Verder houd ik ook van planners en to-do lijstjes, dat past nou eenmaal bij mijn gestructureerde leven.”


Meer over Alternote ontdekken?

Alternote speciaalzaken

Gesloten10:00 - 18:00

Kleine Overstraat 30-32, Deventer

Bekijk meer:speciaalzaken

DAVO Bieren

DAVO Bieren
Foto: indebuurt Deventer

”Vrijdagmiddagborrel? DAVO. Even drinken met vrienden of familie? DAVO. Voor een borrel ga ik graag naar de stadsbrouwerij. Deze plek heeft zoveel sfeer en het is er altijd gezellig druk. En ja, ik ben ook erg van speciaalbier gaan houden. Favoriet? Dan ben ik weer niet zo origineel: Surf Ale.”


Meer over DAVO Brewpub ontdekken?

DAVO Brewpub cafés

Gesloten15:00 - 01:00

Sluisstraat 6, Deventer

Bekijk meer:cafés

Roasted

roasted
Foto: indebuurt Deventer

”Dit restaurant zit er pas een jaar, in het soms wat vergeten zijstraatje van de Walstraat. Natuurlijk gingen wij langs voor een verhaal op indebuurt en ik was meteen weg van deze plek. Het interieur is stoer, de burgers zijn overheerlijk en de sfeer is heerlijk ongedwongen. Buiten is het ook knus zitten aan de groene biertafels. In het donker is het helemaal romantisch met die leuke lampjes!”


Meer over Roasted ontdekken?

Roasted restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 23:30

Golstraat 10-12, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meadow

Stadsstrand Deventer
Foto | indebuurt Deventer

”We hebben in twee jaar tijd zoveel leuke nieuwe zaakjes mogen verwelkomen. Waar ik met smart op wachtte, was het stadsstrand. De één na de ander opende in andere steden en ik volgde het nieuws op de voet in onze Hanzestad. Begin april is hij er dan eindelijk! In de afgelopen drie weken ben ik hier twee keer geweest en ik was meteen verkocht. Als je binnenstapt heb je meteen dat beachgevoel. Ze hebben een verrassende menukaart en de shaksuka is een aanrader! Wat een fijne plek is dit, een echte aanwinst voor de stad.”


Meer over Meadow – Deventer Stadsstrand ontdekken?

Meadow – Deventer Stadsstrand strandtenten

Gesloten09:00 - 21:00

Bolwerksweg 11, Deventer

Bekijk meer:strandtenten

Deventenaren, bedankt!

indebuurt-ijsbaan-diepenveen

”Alle trouwe lezers van indebuurt Deventer wil ik graag bedanken voor de afgelopen twee jaar. Bedankt voor het lezen van al mijn verhalen, het insturen van jullie fantastische tips en de leuke, positieve reacties onder mijn artikelen. Jullie enthousiasme werkt aanstekelijk. Dank, dank, dank! En mocht je mij nou willen opvolgen? De vacature staat nog open!”

laptop-werken-vacatures

Community Manager indebuurt Deventer

Voor indebuurt Deventer zijn wij op zoek naar een creatieve, ondernemende, online-savvy Community Ma...
Simone Groot Lipman

Mysterie opgelost: Dit is Simone Groot Lipman

'Hey, jij schrijft toch voor indebuurt, wat leuk!' Nee, zegt Simone. Dat is een andere Simone. Huh? ...
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.