Kelly en Tess zijn moeder én influencer: ‘Het is ons hoofdinkomen’

kelly beukers
Tess Muller (links) en Kelly Beukers zijn moeder én influencer. Foto | indebuurt

Eén blik op Instagram en je kunt er niet omheen: influencers. Hoewel ze zelf niet heel veel met de beschrijving hebben, horen ook Kelly Beukers (26) en Tess Muller (30) bij deze groep invloedrijke Instagrammers. Tegelijk zijn ze moeder. Ze geven een blik in hun dagelijks leven. “En wat doe je verder? We horen het vaak.”

Moederen met duizenden kijkers

Aan de ene kant van de kamer een ringlamp om het perfecte plaatje te kunnen schieten, op de grond speelgoedautootjes en kleurboeken. Voor de Deventerse Tess en Kelly is het de normaalste combi van de wereld. Zij verdienen de kost door hun leven online vast te leggen en te delen. Het Instagramaccount van Tess telt inmiddels 13.4 K volgers en Kelly heeft daar 34.6 K volgers, verder is zij nog actief op TikTok (155 K volgers) en Youtube met een eigen vlog waarin ze alles over het moederschap deelt.

Ze zei dat Mylo wel erg veel eet de hele dag

“Zelf deelde ik al veel van mijn leven”, vertelt Kelly. “Onze tweeling is te vroeg geboren en ik wilde mijn verhaal graag delen met mijn volgers. Op professioneel vlak was ik al actief op de socials voor onze band waarin ik zangeres ben.”

Van hobby naar baan

“Ook ik was al gewend veel te delen op Instagram. De geboorte van mijn zoontje Mylo bijvoorbeeld, ik vond het fijn om dingen over het moederschap vast te leggen.” De dames hadden zelf al veel volgers bij elkaar gescharreld en dat werd opgepikt door een online agency. “Dezelfde agency heeft ons allebei gevraagd om een samenwerking. Bij mij (Kelly) vonden ze dat ik als tweelingmoeder van een te vroeg geboren tweeling een inspiratiebron voor anderen kon zijn.”

Als tweelingmoeder van een te vroeg geboren tweeling kan ik anderen inspireren

Ook bij Tess zagen ze een goede verhaallijn als reden voor samenwerking. “Ten eerste vonden ze de kledingstijl die ik voor Mylo heb erg leuk. Daarbij lag ik in een heftige scheiding toen Milo nog geen jaar oud was. Het delen van mijn verhaal als single moeder zou ook een inspiratie kunnen zijn voor moeders die in dezelfde situatie zaten.”

Alleen maar liefde

Wel moest Tess nog even een drempeltje over. “Juist ten tijde van de scheiding was ik vanuit mezelf even stil op Instagram. Tegelijk kwamen er steeds meer vragen over de afwezigheid van mijn vriend op mijn account, daarop besloot ik eerlijk mijn verhaal te delen.” Het leverde haar veel op. “Ik kreeg alleen maar liefde van de volgers.”

Lees verder onder de foto.

Foto | indebuurt

Voor beide dames smaakte het naar meer. “We zijn er nu 24/7 mee bezig, voordeel is wel dat het dus grotendeels vanuit huis kan, daardoor kunnen we veel tijd met onze kinderen doorbrengen. Een veel gestelde vraag is wat we verder dan nog doen, maar dit is echt ons werk. We leven ervan en het is ons hoofdinkomen.” Kelly: “Het voordeel is dat mijn verloofde Rory soms even met de kinderen op pad kan als ik een opdracht heb die echt af moet. Verder vermaken James en Jackson zich goed zelf wanneer ik aan het werk ben.”

Eigen content en commercieel

Voor Tess ligt dat als alleenstaande moeder (die overigens sinds kort wel weer gelukkig is in de liefde) net even anders. “Veel doe ik vlak voor het slapen gaan of tijdens het middagdutje van Mylo.”

De verhouding tussen hun eigen content en de commerciële content op hun platforms is ongeveer vijftig procent. “Natuurlijk moeten de meeste gesponsorde artikelen wel eerst ter goedkeuring terug naar de klant, daar gaat dan wat meer werk in zitten.” Tess kijkt daarbij kritisch naar de aanvragen die binnenkomen. “Het moet wel bij me passen. Zo kreeg ik de vraag of ik als alleenstaande moeder donormoederschap wilde promoten, door te doen alsof ik dacht over een tweede kindje in mijn eentje. Dat vond ik veel te ver gaan.”

Moedermaffia op de loer

Hoewel ze zelf hun inkomsten verdienen door hun volgers te ‘influencen’, zijn ze zelf niet bepaald beïnvloedbaar. “Natuurlijk krijgen we wel eens kritiek of commentaar over de dingen die we posten.” Beiden kregen al eens te maken met de zogenoemde ‘moedermaffia’. “Mylo zou volgens iemand veel te veel eten”, lacht Tess. “Ik antwoordde haar vriendelijk dat hij dat van zijn moeder heeft, ook ik kan de hele dag eten. Dit soort opmerkingen kan ik prima naast me neer leggen. Er blijven altijd volgers die denken dat ze jouw kind beter kunnen opvoeden dan jij zelf. Ik denk dat ik mijn zoon het beste ken en dus weet wat goed voor hem is.”

Ook Kelly kan erover meepraten. “Dat ik in plaats van de magneetjes die keukenkastjes dichthouden, de kinderen maar helemaal uit de keuken moest weren. Ik reageer er niet eens op”, lacht ze.

Kleintjes in beeld

Zo denken de moeders ook over het in beeld brengen van hun kleine kereltjes. “We leggen ze al vast sinds ze zijn geboren. We zijn trots op onze kinderen en dat willen we graag laten zien.” Maar ook voor hen zijn er grenzen. “Bloot is een grens. Tepeltjes van mijn zoon in zwembroek laat ik bijvoorbeeld liever niet meer zien”, zegt Tess. De jongens zelf hebben er geen enkel probleem mee, weten ze. “Mijn zoons vinden het juist hartstikke leuk, ze vragen zelfs of ik nog een filmpje ga maken”, zegt Kelly. “En eerlijk is eerlijk, het is ook wel ons inkomen, dus het is ook in hun belang.”

Ik breng hem vaak in beeld als hij lekker aan het rommelen is

Wel geven Kelly en Tess aan ermee te stoppen wanneer de kinderen het gaat tegenstaan. “Eigenlijk breng ik hem alleen in beeld als hij zelf lekker aan het rommelen is, dan heeft hij het niet eens in de gaten. Maar mocht hij gaan aangeven dit niet meer te willen, dan breng ik hem niet meer in beeld.” Kelly staat daar hetzelfde in. “We doen het zolang ze het zelf leuk vinden.”

100.000 volgers en een boek

Met baby nummer drie onderweg, heeft Kelly voorlopig nog genoeg om over te posten. “Ik ben wel van plan de hele bevalling vast te laten leggen, maar wat ik daarvan deel ga ik tegen die tijd bekijken. Verder hoop ik vooral mijn bereik nog te vergoten. Liefst tik ik over een jaar de 100.000 volgers aan.”

“Ik zou graag dé inspiratiebron voor alleenstaande moeders willen zijn”, zegt Tess. “Ook zou ik heel graag eens een boek schrijven.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Deventenaren

Ga naar “Martijn (29) start een minimuseum: ‘Het is helemaal uit de hand gelopen’”

Martijn (29) start een minimuseum: ‘Het is helemaal uit de hand gelopen’

minimuseum
Ga naar “De gevaarlijkste wegen is terug op tv en deze Deventerse doet mee”

De gevaarlijkste wegen is terug op tv en deze Deventerse doet mee

Gevaarlijkste Wegen
Ga naar “Linda helpt ouderen in Deventer: ‘Wij hebben én nemen echt de tijd voor iemand’”

Linda helpt ouderen in Deventer: ‘Wij hebben én nemen echt de tijd voor iemand’

Aangeboden door Saar aan Huis

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Afvalemmer Pootjes Zwart € 120,00”

Afvalemmer Pootjes Zwart € 120,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 28 november 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022

Vacatures

Ga naar “Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer”

Tijdelijke functie: Redacteur / Community Manager indebuurt Deventer

 • DPG Media
 • Fulltime/Parttime
DPG Media
Ga naar “Productiemedewerker dagdienst”

Productiemedewerker dagdienst

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker middagdienst”

Medewerker middagdienst

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in de buurt van Deventer”

Kerstmarkt in de buurt van Deventer

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Ga naar “Dickens Festijn”

Dickens Festijn

 • Van 10 dec t/m 11 dec
Dickens FestijnDickens Festijn