Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jonge masterchefs opgelet: receptenwedstrijd Groot Kinderkookboek van Overijssel

Door Simone Groot Lipman 26 november 2018

Is jouw kind dol op koken? En een masterchef of keukenprinses in de dop? Volgend jaar komt het Groot Kinderkookboek van Overijssel uit, bestaande uit recepten die kinderen zelf schrijven. Daarom is er een heuse receptenwedstrijd gestart.

Het Groot Kinderkookboek van Overijssel in een initiatief van Deventer Verhaal en komt voor uit de tentoonstelling ‘Koken voor kinderen die nog tot eind januari te zien is in het Speelgoedmuseum Deventer.

Jury

De recepten die in het boek zullen verschijnen zijn bedacht door kinderen van negen tot dertien jaar. “Er is ruimte voor minimaal 25 recepten,” vertelt Vivian Buitendijk, één van de initiatiefnemers van het boek. “Tot 15 december kunnen kinderen hun recepten inleveren. De vakkundige jury (Topkok Bob van Raan van het Sandton IJsselhotel en Nadia Zerouali, kookboekschrijfster en TV-kok) zal uiteindelijk de 25 beste recepten kiezen.

Winnaar

Waar let de jury op? Is het een nieuw recept of bestaat het al? Welk Overijssels ingrediënt is er gekozen, hoe ziet het eruit en is het recept duidelijk in stappen geschreven. Ook mag het niet te lang zijn, het moet passen op één schrijfblaadje (A4). En de 10 beste recepten mogen live meekoken met kok Nadia Zerouali. Zo leren de kinderen tijdens een ‘live cooking’ middag het gerecht nog beter te maken. Uiteindelijk is op 17 maart de grote finale. Hier wordt het boek gepresenteerd en de winnaar bekend gemaakt met het allerlekkerste recept. De winnaar van de receptenwedstrijd gaat samen met broertje(s), zusje(s) en ouders er op uit naar een verrassende plek in Overijssel. Je blijft een nachtje slapen en wordt getrakteerd op een heerlijk etentje.

Doe mee!

Kinderen tussen de 9 en 13 jaar oud kunnen meedoen aan de receptenwedstrijd. Stuur voor 15 december 2018 het recept mét foto naar [email protected].

Naar verwachting zal het boek in maart 2019 uitgegeven worden. Het kookboek richt zich op Overijssel en de streekproducten die typerend zijn voor de provincie. 

adv.