Jannie had heimwee naar Deventer: ‘Nu woon ik bijna in hartje binnenstad’

Jannie komt met gierende banden terug naar Deventer. Eigen foto.

Weet je nog? Eerder deze maand spraken we een emotionele Jannie van Leeuwen (55). Ze vertrok voor de liefde uit Deventer maar wilde al na een half jaar met gierende banden terug. Ze komt nu met een update.

Heimwee had ze. Zelfs zo erg, dat ze er fysieke klachten aan overhield. “Tweeënhalf jaar geleden ontmoette ik mijn huidige vriend en hij woont in Borne. Hoewel ik altijd had gezegd dat ik Deventer nooit zou verlaten, besloot ik het toch een kans te geven”, legde Jannie eerder uit. En dus verhuisde ze zo’n anderhalf jaar geleden voor de liefde naar zijn woonplaats.

Ik was heel zenuwachtig voor het kennismakingsgesprek met de verhuurster, alsof ik een examen moest afleggen.

Na een half jaar kreeg ze de eerste tekenen van heimwee naar haar geboortestad. “Ik mis het lopen langs de IJssel, een wandeling door de binnenstad, de festiviteiten in de stad. Eigenlijk alles aan Deventer mis ik. Ik kan er nu zelfs emotioneel van worden.” Dat is ze de laatste tijd vaker. “Als ik via de snelweg naar Deventer rijd, dan kan ik wel huilen. Ik voel me hier direct weer thuis. Ik mis het zelfs om even op de fiets naar de Jumbo te gaan.”

Fysieke klachten

Bij emoties blijft het niet. “Sinds een tijdje heb ik zelfs lichamelijke klachten. Ik slaap slecht, heb hartkloppingen en haaruitval. In het ziekenhuis kunnen ze niets specifieks vinden, maar het lijkt op stress.”

Het is voor Jannie de druppel. “Ik heb de knoop doorgehakt om terug te verhuizen naar Deventer. Helaas kan mijn man niet mee, aangezien hij mantelzorger is voor zijn ouders. Het besluit was dan ook emotioneel. We houden wel een relatie maar dan op afstand.”

Tijdelijk bij zoon

Om de ergste heimwee tegen te gaan besloot Jannie een kamer van haar zoon in Colmschate te betrekken. Intussen zocht ze hard naar een nieuw onderkomen in de stad. “Inmiddels ben ik een jaar bezig met zoeken, maar overal vis ik achter het net. Ik heb geen punten opgebouwd om te huren en kopen is lastig in deze tijd. Het maakt me niet zoveel meer uit wat voor woning het is, als het maar in Deventer is.”

Last van schouders

Nu komt ze met goed nieuws. “Bekenden hadden het verhaal gelezen en toevallig wisten zij dat er vanaf maart een appartement beschikbaar komt midden in de binnenstad. Dit had ik nooit verwacht, maar ik ben zo blij”, aldus Jannie. “Ik was heel zenuwachtig voor het kennismakingsgesprek met de verhuurster, alsof ik een examen moest afleggen. Er waren namelijk nog meer mensen die interesse hadden. Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat het appartement aan mij toegewezen zou worden. Ik kon het wel van de daken schreeuwen. Binnen een week tijd is het gelukt, een heel mooi cadeau. Dichter bij en in Deventer kan ik niet komen. Er is hiermee een last van mijn schouders gevallen. Ik ga weer terug naar mijn leven in Deventer. Hoe blij ik ben, nog blijer zijn mijn kinderen dat ik iets gevonden heb.”

Lees ook:

  • Jannie (55) heeft heimwee naar Deventer: ‘Na een half jaar wist ik het zeker: ik wil terug’

    Verhuizen voor de liefde. Het klinkt romantisch, maar Jannie van Leeuwen (55) weet inmiddels dat het ook heel anders uit…

Meer in deze categorie

Deventenaren

Ga naar “Hassan is klusjesman bij de Scheg in Deventer: ‘Deze baan is het beste wat me kon overkomen’”

Hassan is klusjesman bij de Scheg in Deventer: ‘Deze baan is het beste wat me kon overkomen’

Hassan Amraoui - klusjesman bij de Scheg Deventer
Ga naar “Kijktip! Deze Deventenaar doet mee aan Temptation Island: Love or Leave”

Kijktip! Deze Deventenaar doet mee aan Temptation Island: Love or Leave

Temptation Island Deventer
Ga naar “Favorieten van Roos: ‘Deze winkel opent pas medio mei, maar is nu al favoriet!’”

Favorieten van Roos: ‘Deze winkel opent pas medio mei, maar is nu al favoriet!’

Roos Langrené

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

  • Kwantum
  • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Blue Band roombeter plantaardige variatie van € 6,38 voor € 3,19”

Alle Blue Band roombeter plantaardige variatie van € 6,38 voor € 3,19

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Grand’Italia sauzen van € 5,78 voor € 2,89”

Alle Grand’Italia sauzen van € 5,78 voor € 2,89

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 26 maart 2023