Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoera, de Huishoudbeurs bestaat 75 jaar! En zij slaan geen jaar over

Door Janneke Pol 24 februari 2020

De Huishoudbeurs is jarig! Treinen vol vrouwen, een overload aan nieuwe snuisterijtjes en volop handige koffertjes voor alle goodies. Klopt dat beeld van de Huishoudbeurs eigenlijk wel? Melanie Beekman (32) en Rianne Jansen (25) praten ons bij, want zij slaan geen jaar over.

‘It’s going to be fun’, luidt de slogan van de Huishoudbeurs dit jaar. Het event bestaat 75 jaar en Melanie Beekman (32) was al vijftien keer van de partij. Zij kan ons dus precies vertellen wat er precies zo ‘fun‘ is aan de bekende beurs. Dit jaar gaat ze samen met vriendin Rianne Jansen (25).

Walhalla van standjes, spulletjes en gezelligheid

“De eerste keer ging ik met mijn moeder mee. Mijn eerste indruk? Een walhalla van spulletjes, standjes, mensen en gezelligheid”, zegt trouwe huishoudbeursbezoekster Melanie. Wel maakte ze die eerste keer een echte beginnersfout. “Ik had helemaal niets mee om al die spulletjes in te stoppen, dus kocht ik ter plekke een koffer om het allemaal mee naar huis te nemen”, lacht ze.

Foto|indebuurt

Dit jaar pakt ze het handiger aan. Samen met vriendin Rianne Jansen (25) heeft ze gezorgd voor een passende trolley. “Die met het panterprintje uit de lijn van Patty Brard”, lachen ze. Hoewel ze hopen op een goedgevulde Patty-trolley aan het eind van de dag, is dat niet het hoofddoel van het uitje in de Amsterdamse RAI. “Het gaat om de gezelligheid”, zijn ze het eens. “Lekker rondlopen en snuffelen tussen kleding, gadgets en verzorgingsproducten. En lekker mensen kijken natuurlijk. Er komen wel artiesten, maar die hoeven we niet per se te zien. Ook zijn wij niet van die types die mensen aan de kant ellebogen als er gratis spulletjes worden uitgedeeld.”

“Er zijn bezoekers die zelfs voor gratis snoepjes vooraan willen staan.”

Dat gebeurt namelijk wel degelijk. “Er zijn bezoeksters die zelfs voor gratis snoepjes helemaal vooraan willen staan.” Toch zijn veel vooroordelen over de Huishoudbeurs niet terecht, weten Melanie en Rianne. “De gemiddelde leeftijd van bezoekers is niet veel hoger dan die van ons. Het is allemaal niet zo ouderwets als mensen denken. Verder is het echt niet meer zo dat er veel gratis wordt uitgedeeld. Vroeger was dat veel meer”, weet Melanie. “En anders moet je gewoon zelf eens gaan kijken om er een goed beeld van te krijgen”, zegt Rianne.

Nieuwste snufjes

De Huishoudbeurs heeft verschillende jaren tot nieuwe gadgets in huis geleid. Al gauw tovert Melanie verschillende handige tooltjes uit de kast. “Een handig apparaatje om aluminiumfolie recht af te scheuren en een hulpmiddel om heel eenvoudig een draad in een naald te krijgen. Allemaal ooit gekocht naar aanleiding van demonstraties op de Huishoudbeurs.” Hun doel deze Huishoudbeurs? “Om ook de ovenwanten van Patty Brard erbij te krijgen”, lachen de dames.

 

De kapper van Snelle opent zijn deuren weer

Benieuwd waar rapper Snelle zijn haar laat knippen? Zijn vaste kapperszaak Shef's Haircenter aan de ...
From Russia With Love

Geen geluk in de liefde? Deventerse Rayisa helpt Nederlandse mannen aan een Oekraïense vrouw

De Oekraïense Rayisa Tymoshchuk (41) verhuisde twintig jaar geleden naar Deventer voor de liefde. Nu...
Go Ahead

Biet ze in de rugge! 5 x Go Ahead Eagles voor beginners

Nooit gehoord van Jeroen Veldmate? Geen idee waar je de Adelaarshorst kunt vinden? En trek jij nauwe...

adv.