Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe is het nu met: Marc Siepman, die samen met zijn gezin volledig van giften leeft?

Door Sophie Wassink 29 december 2017

Het einde van 2017 is in zicht. We blikken terug op een jaar dat barst van de mooie verhalen. We bellen met bijzondere Deventenaren die we afgelopen jaar hebben gesproken om te vragen hoe het nu met ze gaat. 

We spraken Deventenaar Marc Siepman afgelopen zomer over zijn fascinerende manier van leven. Een uitkering? Daar bedankt hij voor. Werken? Dat doet hij zeker maar wel op een andere manier. Marc schrijft, spreekt en doceert over de bodem en economie. Dit doet hij gratis, maar giften zijn welkom. Hij probeert samen met zijn gezin op deze manier een basisinkomen bij elkaar te sprokkelen.

Hoe is het nu met je?

“Het gaat best goed hoor. Mijn vrouw en ik hebben allebei soms wel eens momenten dat we ons afvragen: waar doen we het allemaal voor? Zeker als je kijkt naar wat er nu allemaal in de wereld gebeurt. Maar dat is juist ook een motivatie om door te gaan. We leven nog steeds volledig van giften en kunnen nog steeds de huur er van betalen haha! Voor de maand december zijn we de 700 euro al gepasseerd, dus dat gaat de goede kant op.”

Wat ga je doen in 2018?

“Ik heb ontzettend veel plannen, te veel eigenlijk dus ik moet keuzes gaan maken. En even goed nadenken over wat ik nou echt wil. Ik was bezig met het schrijven van een kinderboek maar mijn computer is laatst gecrasht dus ik ben alles kwijt. Maar ik ben in gesprek met de uitgever over een volgend boek. Verder ga ik in 2018 door met het geven van cursussen. Het gaat goed. De interesse groeit en mensen worden bewuster dus dat is een goed teken.”

Het hele verhaal van Marc lees je hier. 

Meer over

Deventenaren

adv.