Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gespot op de buis! 10 x Deventenaren die je herkent van televisie (deel 2)

Door Sanne Albers 11 augustus 2020

Wij hebben in onze Hanzestad best veel BD’ers, oftewel ‘Bekende Deventenaren’. Stadsgenoten die ook buiten Deventer bekend zijn omdat ze op de beeldbuis verschijnen. Eerder deze maand publiceerden we al een lijstje met tien Deventenaren die op tv verschenen. Maar dat lijstje bleek nog lang niet compleet, want ook deze tien bekende stadsgenoten komen of kwamen op televisie. Weet jij wie ze zijn?

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Cemal Bilge

Cemal mag niet ontbreken in dit rijtje. Hij heeft meegedaan met programma’s zoals De Villa, Married At First Sight: Second Chance en Lang Leve de Liefde. De Deventenaar kreeg veel kritiek op zijn optredens in de verschillende programma’s, zo zou hij enkel meedoen om beroemd te worden. In de onderstaande video legt hij zijn kant van het verhaal uit.

René Bishop

René Bishop heeft meegedaan aan The Voice Senior. Zijn optreden ‘Unchained Melody’ scoorde meer dan achttien miljoen views op YouTube. Wij zijn fan!

Rhandy Bishop

Je zag hem al even voorbij komen in de bovenstaande video, waar hij backstage zijn vader aanmoedigde tijdens diens auditie bij The Voice Senior. Maar Rhandy Bishop kan zelf ook een aardige noot zingen. Zo trad hij op tijdens het Bidfood Horeca feest in de Ziggodome.

 

Ali Cifteci

Ali Çifteci is een Nederlands acteur, zanger en theatermaker van Turkse afkomst. Hij is vooral bekend door zijn rol als Hassan in de televisieserie ‘Ben zo terug’. De acteur groeide op in Roermond maar woont tegenwoordig in Deventer. Op dit moment is de acteur onder andere te zien in het tweede seizoen van de serie ‘Papadag’.

 

Gerda Havertong

Generaties Deventenaren groeiden met haar op, maar veel stadsgenoten weten niet dat Gerda Havertong zelf ook onder de rook van Deventer woont. De Sesamstraatactrice woont in Epse en is verknocht aan de IJssel, vertelde ze aan indebuurt.

Gerda Havertong
Foto|indebuurt

Ben Strik ook wel ‘Meneer Mandje’

Het is een echte klassieker op YouTube; de video waarin Deventenaar Ben Strik in zijn curiosawinkel D’Olde Bakkerieje wordt geïnterviewd door Maxim Hartman. De video is inmiddels meer dan 3,2 miljoen keer bekeken en leverde Ben een optreden in de De Wereld Draait Door op.

 

Jeroen Overmars

Elke zondag is interieurarchitect Jeroen Overmars bij RTL 4 te zien in het programma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’. Een programma over design, architectuur en interieur.

 

Isabelle Renate

Documentairemaker en fotograaf Isabelle Renate la Poutré uit Deventer was afgelopen maand te zien bij AVROTROS Opium. Ze kwam voorbij in een aflevering over het muziek- en theaterfestival Oerol, waarin ze vertelde over haar betrokkenheid bij het festival, dat dit jaar in alternatieve vorm verschijnt.

Foto Sebas van der Sangen

Jan Terlouw

Jan Terlouw: natuurkundige, oud-politicus en schrijver. Hij werd bekend door zijn politieke optreden bij D66 in 1970. In dezelfde tijd begint hij met het schrijven van kinderboeken, waaronder Oorlogswinter en Koning van Katoren, waar hij verschillende prijzen mee wint. En ook Jan Terlouw woont onder de rook van Deventer. Jan Terlouw woont namelijk in Twello. Inmiddels is zijn ‘Jan Terlouw Lezing’ die – nu al drie jaar – aan de vooravond van het Dickens Festival plaatsvindt, een traditie aan het worden.

Eke Bosman

Eke Bosman was gewoon aan het werk in de 538-studio toen de nieuwslezer vertelde over het verbod op lachgas. De geboren en getogen Deventenaar ging daarop viral met zijn live reactie op het nieuws. Op Dumpert is het filmpje inmiddels al ruim 117.000 keer bekeken en ook dj Frank Dane plaatste het op zijn Instagram-pagina waar er nog eens 27.000 mensen naar keken. ‘s Avonds kwam het fragment bovendien ook voorbij in de RTL-programma’s Boulevard en Beau.

Lees ook:

Temptation Island Armanda

Gespot op de buis! 10 x Deventenaren die je herkent van televisie

Wij hebben in onze Hanzestad best veel BD’ers, oftewel ‘Bekende Deventenaren’, die op de beeldbuis v...
thomas-krol-goud-wk-anp

Deze bekende sporters zijn allemaal geboren in Deventer

Sporten is gezond voor iedereen dat weten we inmiddels, maar voor velen is de sportschool een verpli...
Filmmaker

Deventer als filmset: Deze bekende films en series zijn opgenomen in Deventer

Dat Deventer een plaatje is, dat hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. Dat dachten deze filmma...
Brink

6 bekende bezienswaardigheden in Deventer

We hebben 6 bekende bezienswaardigheden in Deventer op een rij gezet. We kennen ze allemaal en de to...
Vis TV

Mikky (30) werd gevolgd door Vis TV: ‘Ik ben iedere dag met mijn hengel op pad’

Als klein meisje gooide ze met haar vader de hengel uit om karpers te vissen. Nog steeds is Mikky de...
sharon

Docu: ‘Voordat ik geboren was’ van Deventer filmmaker Sharon komt op nationale televisie

De Deventerse documentairemaker Sharon Kromotaroeno (26) volgde een half jaar lang een Israëlische m...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.