Psst, niet doorvertellen: 5 x geheime tips van Deventer locals

Door Simone Groot Lipman 19 januari 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft, kent de verborgen parels en geheime plekken. Dingen die zich alleen van mond tot mond verspreiden. En uh, via indebuurt Deventer. Want we hebben al heel wat geheime tips verzameld en die delen we natuurlijk maar wat graag met jullie. Wel je mond houden, he?

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Iordenshof

Treurnietsgang
Foto: indebuurt Deventer

Een mooie rustige plek tussen de drukke winkelstraten vind je bij Iordenshof. ”Verscholen achter de Kleine Overstraat en de Treurnietsgan. Het enige overgebleven hofje in Deventer. Het geroezemoes van de binnenstad valt weg zodra je onder de toegangspoort doorloopt. En kijk die schattige huisjes! Ik ben stiekem een beetje jaloers op de mensen die er wonen.”

Marieke

Leuk volgens Marieke: ‘DAVO is de vaste plek waar ik naartoe ga voor een drankje’

De beste tips, die komen natuurlijk van locals. Want wie in een stad woont én leeft, ontdekt de best...

Kloostertuin

kloostertuin
Foto | indebuurt Deventer

De verborgen parel van Deventer? Als je het aan Thomas vraagt is dat de Kloostertuin. ”Een stukje weelderig landschap omsloten door het oude Noordenbergkwartier. Foto’s maken, tot rust komen of gewoon een rondje door te tuin. Echt heerlijk!”

Thomas Wehkamp

Leuk volgens Thomas: ‘Bij Peet straalt dezelfde warmte uit als eigenares Petra zelf’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, ontdekt de beste plekken. ...

Ossenwaard

ossenwaard

En soms stuit je ‘toevallig’ op een verborgen parel, zoals Lotte. ”Dit gebied ontdekte ik per toeval toen ik aan het hardlopen was en dacht: daar moet ik heen! Later ben ik daar gaan wandelen. Het is een uiterwaard bij de Worp, voorbij de spoorbrug, ga je op de dijk rechts naar beneden. Een bijzonder mooi natuurgebied en zo dicht bij de stad. Als je over de houten loopbrug bent, dan zie je de skyline van Deventer. Een heel ander gezicht dan de ‘standaard’ skyline bij het IJsselhotel. En het is een heerlijk rustig plekje!”

lotte-holtkuile

Leuk volgens Lotte: ‘Bij DAVO voelt het net als een festival’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, ontdekt de beste plekken. ...

Havenkwartier

havenkwartier
Foto: indebuurt Deventer

De historische binnenstad weet iedereen te vinden. Loop juist eens verder, dan ontdek je de schoonheid van het Havenkwartier volgens Melisa. ”De architectuur van het Havenkwartier vind ik apart mooi. Het ligt tegen de historische stad aan, met super moderne gebouwen. Industrieel en strak. Ik loop er graag doorheen om gewoon te kijken naar de metaalachtige gevels.”

melisa-devedzic

Leuk volgens local Melisa: ‘Als er iets te vieren valt, eet ik bij Le Thai Cuisine’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, ontdekt de beste plekken. ...

Lamme van Dieseplein

lamme-van-dieseplein
Foto | indebuurt Deventer

Vergeet de Brink, Grote Kerkhof en Nieuwe Markt. Elles tipt je een hip tof plein: Lamme van Dieseplein. ”Ik ben trots op het Lamme van Dieseplein, omdat ik daar nu al een aantal jaar met plezier aan woon. In de zomer geniet ik vanaf mijn dakterras van het geroezemoes van kletsende mensen, skatende jongeren en omwonenden die tuinieren in de moestuin op het plein. Wat eerst een lawaaierige parkeerplaats was, is nu omgetoverd tot een fijn pleintje voor jong en oud.”

elles

Leuk volgens Elles: ‘stap uit je comfortzone bij Dare’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, ontdekt de beste plekken. ...

Wat zijn jouw (geheime) tips?

Foto: Pixabay

We zijn benieuwd naar jouw favoriete plekje in Deventer. Wat is je favo restaurant? In welk café kom je graag? Heb je eigenlijk een lievelingswinkel, broodjeszaak of een favoriete wandelroute? En – de brandende vraag- waarom ben je juist dol op die plekken? Laat het ons weten. Doe mee en geef je op voor deze rubriek!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.