Leuk volgens Tieme: ‘De sfeer in de Adelaarshorst is ongekend ‘

Door Simone Groot Lipman 12 januari 2019

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, ontdekt de beste plekken. Deze week tipt onze gastredacteur Tieme de Jonge zijn favoriete spots in Deventer.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

3 x local Tieme

Tieme de Jonge
Foto | indebuurt Deventer
  • “Ik ben geboren in Zuid-Limburg, opgegroeid in Twello en sinds kort inwoner van Deventer. ”
  • “Mijn band met Deventer ontstond door de vele bezoeken aan de binnenstad als klein jochie. Met mijn moeder fietsten we naar de Lange Bisschopstraat om hier mijn kleding en schoenen te kopen.”
  • “Voor indebuurt schrijf ik verhalen over een andere grote liefde van mij: muziek. Ik schreef eerder voor dance tijdschrift DJ Mag NL, maar inmiddels is mijn muzieksmaak uitgebreid naar van alles en nog wat. Rock, indie, hiphop, alternative, niks is te gek.”
Tieme de Jonge

Dit is onze nieuwe gastredacteur Tieme!

Weer een nieuwe aanwinst bij indebuurt! Tieme de Jonge zal veelal gaan schrijven op het gebied van m...

De Heks

Foto: Facebook Bierencafé de Heks

”Aan de Brink zit mijn favoriete biercafé van Deventer. Het is knus, staat en hangt vol met bierspul en het belangrijkste: veel verschillende soorten bier! Zowel van de tap als flessen is er ontzettend veel keuze. Kom je er niet uit? Het personeel helpt en raadt je graag een biertje aan. Proost!”


Meer over Bierencafé De Heks ontdekken?

Bierencafé De Heks cafés

Nu open14:00 - 02:00

Brink 63, Deventer

Bekijk meer:cafés

Sjampetter

sjampetter
Foto: indebuurt Deventer

”Nog een favoriet aan de Brink. Bij De Sjampetter kan ik voor van alles terecht. Een drankje met wat vrienden, warme kop koffie of een lekkere lunch met mijn vriendin. Voor de lunch is de Sjampburger altijd een goede keus!”


Meer over Eetcafé de Sjampetter ontdekken?

Eetcafé de Sjampetter restaurants en horeca

Nu open10:00 - 01:00

Brink 81, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca

Wilhelminabrug

sfeerbeeld-deventer-spoorbrug-marjoke
Foto | Marjoke Seidel

”De brug als favoriete plek klinkt misschien gek, maar voor mij is dit hét symbool van Deventer. Ik heb een lange tijd in Twello gewoond dus ik fietste vaak over dit ijzerwerk. Wanneer ik nu over de IJssel fiets, betekent het dat ik weer thuis ben. Met elke keer weer het mooie uitzicht van de Deventer skyline!”

De Adelaarshorst

gae-adelaarshorst

”Het is al honderd keer gezegd, maar het feit dat dit stadion zijn klassiek Engelse stijl nog heeft én midden in een woonwijk ligt, maakt het één van mijn favoriete plekken in Deventer. Vanaf mijn appartement in Keizerslanden zie ik de lichtmasten gloeien en hoor ik de fans juichen. Ik ben niet de grootste voetballiefhebber, maar een wedstrijd van Go Ahead Eagles bijwonen in de Adelaarshorst is een must als je in Deventer woont. De sfeer is ongekend.”


Meer over Go Ahead Eagles ontdekken?

Go Ahead Eagles entertainment

Vetkampstraat 1, Deventer

Bekijk meer:entertainment

Blues Rock Café Midtown

midtown
Foto: indebuurt Deventer

”Liefhebber van blues en rock? Ook van een bijzonder biertje? Dan zit je helemaal goed bij Midtown. Het café zit, mits het terras buiten dicht is, volledig onder de grond. Vooral wanneer je even moet schuilen van de kou buiten, vind ik dit een erg gezellig en mooi onderkomen!”


Meer over Blues Rock Cafe Midtown ontdekken?

Blues Rock Cafe Midtown cafés

Nu open16:00 - 02:00

Brink 14A, Deventer

Bekijk meer:cafés
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.